Η 23χρονη από τη Βρετανία που παρακαλά να της κάνουν ευθανασία

Η 23χρονη από τη Βρετανία που παρακαλά να της κάνουν ευθανασία

Το δράμα της ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια, όταν την τσίμπησε ένα τσιμπούρι αλλά μέχρι σήμερα οι γιατροί δεν ξέρουν από τι πάσχει

Η 23χρονη από τη Βρετανία που παρακαλά να της κάνουν ευθανασία
Είναι μόλις 23 ετών, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Κίρστι Κιπ, από τη Βρετανία παρακαλά κάθε μέρα την οικογένεια της να της επιτρέψει να κάνει ευθανασία και να φύγει από αυτή τη ζωή.

Το δράμα της 23χρονης από το Κεντ ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια, όταν την τσίμπησε ένα τσιμπούρι. Η υγεία της σταδιακά άρχισε να επιδεινώνεται και σήμερα η κοπέλα βρίσκεται κλεισμένη σε ένα νοσοκομείο, υποφέροντας από απίστευτους πόνους σε όλο της το σώμα, από μια μυστηριώδη ασθένεια που όλα αυτά τα χρόνια οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν.

Η Κίρστι ζήτησε, λοιπόν, από την οικογένειά της να «ανεβάσει» ένα συγκλονιστικό βίντεο στο YouTube προκειμένου να δει ο κόσμος όλα όσα βιώνει και να καταλάβει τον λόγο που ζητά να μεταβεί στην Ελβετία προκειμένου να κάνει ευθανασία.

Κλείσιμο
Σε αυτό η 23χρονη απεικονίζεται να υποφέρει από τους πόνους και να προσπαθεί με δυσκολία να αναπνεύσει, στο κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται.

Πώς, όμως, το τσίμπημα ενός τσιμπουριού την έφερε σε αυτό το σημείο; 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, από την πρώτη κιόλας στιγμή η νεαρή πονούσε υπερβολικά, ενώ το πρόσωπό της παρέλυσε. Η Κίρστι ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι της και άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις. Αν και για ένα διάστημα η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε, πρόσφατα τα προβλήματα άρχισαν ξανά για την 23χρονη και τον τελευταίο μήνα έχει μπει στο νοσοκομείο τέσσερις φορές.

Η μητέρα της 23χρονης, η οποία τράβηξε το παρακάτω βίντεο, λέει πως φοβάται ότι ο χρόνος τελειώνει για την κόρη της.



«Δεν μπορεί να πάρει ούτε τα φάρμακά της πια, αφού κάνει αμέσως εμετούς. Κουράστηκε, είναι αδύναμη και θέλει να πεθάνει. Ζητάει απλά να την πάμε σε ένα κέντρο στην Ελβετία για να της κάνουν ευθανασία, γιατί δεν πιστεύει ότι θα γίνει καλά», είπε η μητέρα της.

Η κυρία Τερέζα Κιπ πιστεύει ότι για όλα φταίει το τσιμπούρι που τσίμπησε το παιδί της, ωστόσο, οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για αυτό.

Τα τελευταία επτά χρόνια οι ειδικοί που την εξέταζαν πίστευαν ότι υποφέρει από ερυθηματώδη λύκο, ωστόσο, πρόσφατα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα της Κίρστι.

Η μητέρα της πιστεύει ότι πάσχει από τη Νόσο Lyme, μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi το οποίο μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus. Ωστόσο, οι εξετάσεις που έκανε η νεαρή βγήκαν αρνητικές και τώρα η οικογένεια της συνεχίζει να ζητά απαντήσεις, αδυνατώντας να πιστέψει ότι κανείς δεν έχει βρει όλα αυτά τα χρόνια από τι πάσχει η 23χρονη.

Η Κίρστι, πάντως, δείχνει να έχει εγκαταλείψει τις ελπίδες της και το μόνο που θέλει πλέον είναι να πεθάνει.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται είναι ένα μήνυμα απόγνωσης που έγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο στο προφίλ της στο Instagram: «Υποφέρω πολύ. Πονάω κάθε μέρα. Είμαι πάντα άρρωστη, έχασα 10 κιλά μέσα σε έναν χρόνο. Κουράστηκα και δεν ξέρω πόσο ακόμη θα αντέξει το σώμα μου. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δοκίμασα τα πάντα. Ποιος μπορεί να με βοηθήσει;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, ο νόμος που επιτρέπει την ευθανασία στην Ελβετία έχει συμβάλλει στην τεράστια αύξηση των ανθρώπων που επιλέγουν ως προορισμό τη χώρα αυτή για να πεθάνουν. Τα περισσότερα περιστατικά συναντώνται στη Ζυρίχη, όπου έχει την έδρα της και η μεγαλύτερη ΜΚΟ που ασχολείται με το ζήτημα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, Dignidas, δηλαδή αξιοπρέπεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης