Βίντεο: 23 ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» τις ΗΠΑ «σπέρνοντας» το θάνατο

Βίντεο: 23 ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» τις ΗΠΑ «σπέρνοντας» το θάνατο

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Οκλαχόμα και πολλές περιουσίες καταστράφηκαν – Το φαινόμενο εκδηλώθηκε σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες

Βίντεο: 23 ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» τις ΗΠΑ «σπέρνοντας» το θάνατο
Θάνατο και καταστροφή άφησε πίσω του το «κύμα» ανεμοστρόβιλων που έπληξε τις ΗΠΑ, σε ένα ακόμη ξέσπασμα της φύσης. Συνολικά 23 ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» σε πέντε πολιτείες, προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων στην Οκλαχόμα, καθώς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε δίκτυα και ιδιωτικές περιουσίες.

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κυρίως τις Οκλαχόμα, το Οχάιο, το Τενεσί, το Ντάλας και επεκτάθηκαν σε μία ακτίνα, στην οποία ζουν τουλάχιστον 44 εκατ. άνθρωποι. Αναφορές ιδιαίτερα από την Οκλαχόμα, κάνουν λόγο για ισοπέδωση ολόκληρων οικισμών, για καταστροφή ενός ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαταστάσεων και οδικών δικτύων.

Οι κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες πέρασαν οι ανεμοστρόβιλοι, δήλωσαν ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο κατά το παρελθόν και ότι, βλέποντας την καταστροφή που άφησαν πίσω τους, αισθάνονται τυχεροί που βρίσκονται στη ζωή. Πολλοί κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους, καθώς τα φαινόμενα τους βρήκαν εν κινήσει, μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η καταιγίδα προχώρησε προς την περιοχή της Νεμπράσκα, στην οποία όμως δεν αναφέρθηκαν – προς το παρόν – ζημιές.

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης