Βίντεο: Η συναυλία που «ζωντάνεψε» την αρχαία Παλμύρα

Βίντεο: Η συναυλία που «ζωντάνεψε» την αρχαία Παλμύρα

Ο διάσημος Ρώσος αρχιμουσικός, Βαλέρι Γκέργκιεφ, έδωσε μια μοναδική συναυλία μέσα στο αμφιθέατρο της πόλης

Βίντεο: Η συναυλία που «ζωντάνεψε» την αρχαία Παλμύρα
Έπειτα από τα φονικά και καταστροφικά «χτυπήματα» των τζιχαντιστών, η Παλμύρα «ζωντάνεψε» ξανά την Πέμπτη με την συμφωνική ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης και τον Βαλέρι Γκέργκιεφ
, τον διάσημο Ρώσο αρχιμουσικό ο οποίος έδωσε μια μοναδική συναυλία μέσα στο αμφιθέατρο της πόλης, την οποία πρόσφατα ανακατέλαβε ο συριακός στρατός από τους μαχητές του Ισλαμικό Κράτος.

Η συναυλία με θέμα «Προσευχή για την Παλμύρα. Η μουσική ξαναδίνει ζωή στα αρχαία τείχη» προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση καθώς η ηλικίας 2.000 ετών πόλη,
τα ερείπια της οποίας έχει περιλάβει η UNESCO
Κλείσιμο
στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τον Μάιο του 2015 και ανακαταλήφθηκε στις 27 Μαρτίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού που είχαν την στήριξη της ρωσικής αεροπορίας.



Αυτή η νίκη επέτρεψε στη Ρωσία, σύμμαχο του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, να επιβεβαιώσει τον βαρύνοντα ρόλο της στη συριακή σύγκρουση.

Στα τέλη Απριλίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αποναρκοθέτηση του αρχαίου χώρου της Παλμύρας στον οποίο οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τοποθετήσει παντού νάρκες και εκρηκτικά.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης