Δεν την προσέλαβαν επειδή βρήκαν γυμνή φωτογραφία της στο Instagram

Δεν την προσέλαβαν επειδή βρήκαν γυμνή φωτογραφία της στο Instagram

Στο επίμαχο υλικό η ενάγουσα εμφανιζόταν τόπλες, να φιλάει το στήθος μιας άλλης γυναίκας

Δεν την προσέλαβαν επειδή βρήκαν γυμνή φωτογραφία της στο Instagram
Δικαιώθηκε τελικά από την αμερικανική δικαιοσύνη μια 26χρονη γυναίκα, η οποία αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον μιας εταιρείας η οποία ματαίωσε την πρόσληψή της όταν στελέχη της ανακάλυψαν μια γυμνή «λεσβιακή» φωτογραφία της online, και συγκεκριμένα στο Instagram.

H 26χρονη Samantha Chirichella δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά της όταν δέχτηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για δουλειά από την Con Edison, μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα της απέφερε έσοδα ύψους 70.000 δολαρίων τον χρόνο.

Ωστόσο, όταν η εταιρεία ανακάλυψε (κατά τον τυπικό έλεγχο που διενεργεί για τους υποψήφιους εργαζομένους της) μια τολμηρή φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η νεαρή στον λογαριασμό της στον Instagram, η προσφορά αποσύρθηκε «μυστηριωδώς», αφήνοντας την 26χρονη να αναρωτιέται τι είχε συμβεί.

Η επίμαχη φωτογραφία που «σκανδάλισε» την εταιρεία

Κλείσιμο


Η φωτογραφία είχε ληφθεί στο πλαίσιο μιας καλλιτεχνικής έκθεσης φωτογραφίας πριν από λίγα χρόνια και έδειχνε την ενάγουσα τόπλες, να φιλάει το στήθος μιας άλλης γυναίκας που... ανταπέδιδε τα ίσα.

Σύμφωνα με την νεαρή κοπέλα, ήταν ξεκάθαρο ότι ο μόνος λόγος που η Con Edison απέσυρε την πρότασή της ήταν αυτή ακριβώς η τολμηρή φωτογραφία, που ωστόσο για την ίδια «δεν ήταν περισσότερο προκλητική και χυδαία από τα έργα του Ντα Βίντσι ή του Μιχαήλ Αγγέλου». Έτσι η 26χρονη αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία για διάκριση εις βάρος της, εξαιτίας του σεξουαλικού της προσανατολισμού, διεκδικώντας τη θέση που της είχαν υποσχεθεί. 

Τελικά η εταιρεία προχώρησε σε συμβιβασμό, προσλαμβάνοντας τελικά την νεαρή και ζητώντας της επίσημα συγγνώμη που απέσυρε την αρχική της προσφορά. 

«Η Con Edison έχει δεσμευτεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψήφιους εργαζόμενους κατά την επιλογή του προσωπικού της, χωρίς προκαταλήψεις, σε συμμόρφωση με την τοπική και διεθνή νομοθεσία. Εξετάσαμε με προσοχή την υπόθεση και αποφασίσαμε τελικά να προσφέρουμε τη θέση στη υποψήφια αλλά και να επανεξετάσουμε τις διαδικασίες ελέγχου μας στο πλαίσιο των προσλήψεων», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης