Ο Πούτιν χαρίζει γη στην Ρωσική Άπω Ανατολή

Ο Πούτιν χαρίζει γη στην Ρωσική Άπω Ανατολή

Σε ποιους και υπό ποιες προϋποθέσεις ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να μοιράσει εκτάσεις δωρεάν στην Ρωσική Άπω Ανατολή

Ο Πούτιν χαρίζει γη στην Ρωσική Άπω Ανατολή
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε αυτή την εβδομάδα την ψήφιση νόμου με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσικής Άπω Ανατολής. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο θα μοιράζεται δωρεάν γη έκτασης δέκα στρεμμάτων σε Ρώσους και σε ξένους, που έχουν αποκτήσει την ρωσική υπηκοότητα.

«Πρέπει να συνεργαστούμε με τις περιφερειακές αρχές, έτσι ώστε οι εκτάσεις να βρίσκονται σε περιοχές που διαθέτουν τουλάχιστον την ελάχιστη υποδομή», δήλωσε την Τετάρτη για το θέμα ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης της Ρωσικής Άπω Ανατολής Alexander Galushka, ο οποίος δήλωσε ότι μετά την σχετική ανακοίνωση έχουν ήδη αρχίσει οι πρώτες αιτήσεις για δωρεάν γη.


Κλείσιμο

Ο Alexander Galushka διευκρίνισε ότι θα πρέπει να συγκεντρώνονται, τουλάχιστον, είκοσι ιδιοκτήτες σε μια περιοχή για να δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για την εγκατάστασή τους. Ο ίδιος δήλωσε ότι με νόμο θα μειωθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ρωσική Άπω Ανατολή και ανακοίνωσε ότι η δωρεάν γη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε νόμιμο σκοπό, όπως για δημιουργία φάρμας ή επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον νόμο που υπεγράφη ο ιδιοκτήτης της γης θα έχει το δικαίωμα να την νοικιάσει, να την πωλήσει ή να την εγκαταλείψει μόνο μετά από παρέλευση πέντε ετών. Οι περιοχές της Ρωσικής Άπω Ανατολής στις οποίες ο Πούτιν μοιράζει εδάφη είναι οι: Γιακουτία, Καμτσάτκα, Πριμόριε, Χαμπάροφσκ, το Αμούρ, οι περιοχές Μαγκαντάν και Σαχαλίνη, η αυτόνομη εβραϊκή περιφέρεια και η αυτόνομη επαρχία Τσουκότκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης