Καλιφόρνια: Πέταξαν έξω από εστιατόριο μουσουλμάνες που φορούσαν μαντίλα

Καλιφόρνια: Πέταξαν έξω από εστιατόριο μουσουλμάνες που φορούσαν μαντίλα

Επτά νεαρές μουσουλμάνες βγήκαν για φαγητό σε παραθαλάσσιο εστιατόριο στην πόλη Laguna Beach της Καλιφόρνια - Πώς μια βραδινή έξοδος για διασκέδαση κατέληξε στις αίθουσες του δικαστηρίου

Καλιφόρνια: Πέταξαν έξω από εστιατόριο μουσουλμάνες που φορούσαν μαντίλα
Μια παρέα επτά νεαρών μουσουλμάνων, ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών, βγήκε να διασκεδάσει στις 22 Απριλίου στο εστιατόριο Urth Caffe, που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα, στην πόλη Laguna Beach της Καλιφόρνια.

Μετά από 45 λεπτά παραμονής στο εστιατόριο, που φημίζεται μεταξύ άλλων για τον οργανικό καφέ και το καλής ποιότητας τσάι, οι υπεύθυνοι του καταστήματος ζήτησαν από τις επτά γυναίκες, εκ των οποίων οι έξι φορούσαν μαντίλα, να φύγουν από το κατάστημα επειδή είχαν παραβιάσει το επιτρεπτό όριο παραμονής, που είναι τα 45 λεπτά!

Η 29χρονη Sara Farsakh, διαμαρτυρήθηκε έντονα στην διεύθυνση, όπως έκαναν και οι άλλες έξι μουσουλμάνες και άρχισε να τραβά βίντεο στον χώρο με το κινητό της τηλέφωνο, αφού, όπως έγραψε αργότερα στο Facebook, όχι μόνο υπήρχαν πολλά ελεύθερα τραπέζια, αλλά επίσης κανείς δεν ζήτησε στους υπόλοιπους πελάτες να φύγουν, αν και είχαν παραμείνει στο εστιατόριο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις επτά φίλες.

Κλείσιμο


Μετά την έντονη διαμαρτυρία των γυναικών, η διεύθυνση κάλεσε την ασφάλεια του καταστήματος και την τοπική αστυνομία και έβγαλαν δια της βίας τις επτά μουσουλμάνες έξω από το εστιατόριο. Οι γυναίκες αυτή την εβδομάδα κατέθεσαν μήνυση κατά του Urth Caffe, στην οποία αναφέρουν ότι έπεσαν θύματα διάκρισης επειδή φορούσαν μαντίλες. Στην μήνυσή τους τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος υπήρξε το τελευταίο έτος «τόπος εγκλημάτων βίας» καθώς ντόπιοι έχουν επιτεθεί σε μουσουλμάνους που επισκέπτονται το κατάστημα, τους πετούν αβγά και τους σκίζουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους.

Η Farsakh έγραψε στο Facebook ότι δεν περίμενε πως «στην απελευθερωμένη Καλιφόρνια» θα πέσει θύμα διάκρισης, επειδή είναι «ορατά» μουσουλμάνα και διευκρίνισε ότι με την παραπάνω έκφραση εννοεί πως φοράει την μαντίλα.

Σε μια λιτή ανακοίνωση για το περιστατικό στο Facebook το εστιατόριο δεν ζητά συγγνώμη από τις επτά γυναίκες, αλλά τονίζει ότι δεν εγκρίνει τις διακρίσεις και συμπληρώνει ότι η αλήθεια θα αναδειχθεί στο δικαστήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης