Κένυα: Βρέθηκε γυναίκα ζωντανή έξι μέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου

Κένυα: Βρέθηκε γυναίκα ζωντανή έξι μέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου

Ο αριθμός των νεκρών από την καταστροφή έχει φτάσει τους 36 ενώ 70 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται

Κένυα: Βρέθηκε γυναίκα ζωντανή έξι μέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου
Ζωντανή βρέθηκε μια γυναίκα στα ερείπια ενός εξαώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι, το οποίο κατέρρευσε πριν από έξι ολόκληρες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ένας Κενυάτης αξιωματούχος. 

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που κράτησε αρκετές ώρες. «
Η ιατρική ομάδα της χορήγησε ορό και γλυκόζη. Μιλούσε μαζί μας και έδειχνε κουράγιο. Η διαδικασία απεγκλωβισμού προχώρησε αργά καθώς θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι θα την βγάλουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο επικεφαλής του συνεργείου διάσωσης, εξηγώντας ότι η γυναίκα είχε παγιδευτεί στην γωνία του δωματίου όπου βρισκόταν.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό, ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στις 30 Απριλίου έχει φτάσει τους 36 ενώ 70 ακόμη άτομα αγνοούνται. 

Η διάσωση ενός μωρού έξι μηνών από τα ερείπια την περασμένη Τρίτη αναζωπύρωσε τις ελπίδες για ανεύρεση περισσότερων επιζώντων. Το βρέφος βρέθηκε μέσα σε μια πλαστική μπανιέρα, σοβαρά αφυδατωμένο αλλά χωρίς σημάδια κάποιου σοβαρού τραυματισμού, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Κένυας. 

Η 6όροφη πολυκατοικία είχε 198 δωμάτια και βρισκόταν στο συγκρότημα κατοικιών Χουρούμα στο ανατολικό Ναϊρόμπι. Αμέσως μετά την τραγωδία, ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, επισκέφτηκε το σημείο της κατάρρευσης και έδωσε εντολές για τη διενέργεια ελέγχων στα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου και άλλες πολυκατοικίες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης