Europol: Πιθανές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Europol: Πιθανές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Ανάλογες με εκείνες στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες - Στόχος ο εντοπισμός των τρομοκρατών που φτάνουν στην Ευρώπη με τους πρόσφυγες

Europol: Πιθανές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
Για την πιθανότητα νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, όπως αυτές που σημειώθηκαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, έκανε λόγο ο διευθυντής της Europol.

Ο Ρομπ Γουέινραϊτ σε δηλώσεις του τόνισε πως η τρομοκρατική απειλή παραμένει αρκετά σοβαρή, προσθέτοντας πως οι τζιχαντιστές που ήταν πίσω από το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα έφτασαν στην Ευρώπη ανάμεσα στους μετανάστες που προσεγγίζουν τις ακτές των ευρωπαϊκών χωρών.

Ανησυχία της υπηρεσία πληροφοριών σε ζητήματα εγκληματικής φύσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λοιπόν, αποτελεί ο εντοπισμός των τρομοκρατών που φτάνουν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο.

Κλείσιμο
«Αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας να βρούμε όλες τις διασυνδέσεις των τρομοκρατών στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γουέινραϊτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι διενεργούνται έρευνες για νέες επιθέσεις, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει απειλή για την Ιταλία, την οποία είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε νέο μήνυμά τους.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της Europol τόνισε πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά έπειτα από τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Παράλληλα, εξήγησε ότι περίπου 40.000 άνθρωποι εμπλέκονται στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών, που προέρχονται από τη Συρία, την Τουρκία, αλλά και από την Ευρώπη.

«Η απάντησή μας στις ομάδες διακινητών είναι λιγότερο αποτελεσματική, εξαιτίας της έλλειψης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες από όπου προέρχονται οι μετανάστες, όπως η Συρία», συμπλήρωσε ο διευθυντής της Europol.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης