Ρωσία: Δεν εμπόδισε ο Άσαντ την εκεχειρία στο Χαλέπι

Ρωσία: Δεν εμπόδισε ο Άσαντ την εκεχειρία στο Χαλέπι

Πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απέδωσαν την ευθύνη για τη μη επιβολή του «καθεστώτος ηρεμίας» στην πόλη της Συρίας στις επιθέσεις των μαχητών Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Ρωσία: Δεν εμπόδισε ο Άσαντ την εκεχειρία στο Χαλέπι
Στις επιθέσεις του Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην περιοχή, απέδωσαν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τη μη επιβολή της ιδιότυπης εκεχειρίας, αποκαλούμενης ως «καθεστώς ηρεμίας» στο Χαλέπι της Συρίας. Επί της ουσίας, οι Ρώσοι δηλώνουν ότι η ευθύνη για τη μη εφαρμογή της εκεχειρίας στη συγκεκριμένη περιοχή δεν βαραίνει τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο κατηγορούν οι δυτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πηγές του υπουργείου Άμυνας, η εκεχειρία για τη συριακή πόλη είχε σχεδιαστεί να ενεργοποιηθεί στις 3 Μαΐου. Οι συνεχιζόμενες, ωστόσο, επιθέσεις του Μετώπου αλ Νόσρα, δεν επέτρεψαν την εφαρμογή του. 

Το «καθεστώς ηρεμίας» στο Χαλέπι και στα περίχωρά του είχε σχεδιαστεί αρχικά να διαρκέσει 24 ώρες και στη συνέχεια να επεκταθεί για άλλες δύο ημέρες, τόνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ότι η Ρωσία έχει αποσύρει περίπου 30 αεροσκάφη από τη Συρία, περιλαμβανομένων και όλων των βομβαρδιστικών Su-25 που στάθμευαν στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης