Με τρεις νέες μεραρχίες απαντά η Ρωσία στην ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Με τρεις νέες μεραρχίες απαντά η Ρωσία στην ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, οι τρεις μεραρχίες πρόκειται να αναπτυχθούν στα δυτικά και νότια σύνορα της Ρωσίας μέχρι το τέλος του έτους

Με τρεις νέες μεραρχίες απαντά η Ρωσία στην ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ
Τη δημιουργία τριών νέων μεραρχιών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προανήγγειλε σήμερα ο Ρώσος υπουργός, Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ως μέτρο «αντιστάθμισης της ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ». 

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, οι τρεις μεραρχίες πρόκειται να αναπτυχθούν στα δυτικά και νότια σύνορα της Ρωσίας μέχρι το τέλος του έτους. 

Κλείσιμο
«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μια σειρά μέτρων με στόχο να αντισταθμίσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, δύο νέες μεραρχίες θα έχουν σχηματισθεί στη στρατιωτική περιφέρεια της Δύσης και μια άλλη στη στρατιωτική περιφέρεια του Νότου», δήλωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να ενισχύει τις δυνάμεις του στην Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής και σε άλλες περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα από το 2014, ισχυριζόμενο ότι η ανάπτυξη στρατού στις συγκεκριμένες περιοχές είναι απαραίτητη ως διασφάλιση των κρατών της ανατολικής Ευρώπης, που έρχονται αντιμέτωπα με τη «ρωσική επιθετικότητα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης