Αρχίζουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη

Αρχίζουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη

Η διεξαγωγή των συνομιλιών ενισχύθηκε από την εφαρμογή της εκεχειρίας από τη 10η Απριλίου, ενώ σημείωναν μικρή πρόοδο, πριν την αναστολή τους από την κυβέρνηση

Αρχίζουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη
Αρχίζουν σήμερα εκ νέου οι συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για τον τερματισμό του εμφυλίου πόλεμου στην Υεμένη, μετά από την αποχώρηση της κυβέρνησης της χώρας από τη διεξαγωγή τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούδι την Κυριακή κατά στρατιωτικής βάσης στη Σαναά.

Η διεξαγωγή των συνομιλιών ενισχύθηκε από την εφαρμογή της εκεχειρίας από τη 10η Απριλίου, ενώ σημείωναν μικρή πρόοδο, πριν την αναστολή τους από την κυβέρνηση.

Οι αντάρτες Χούδι ανακοίνωσαν επίσης ότι η Σαουδική Αραβία προχώρησε το Σάββατο στην απελευθέρωση 40 κρατουμένων από την Υεμένη.

Παράλληλα, η επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή της εκεχειρίας, αναμένεται να δημοσιοποιήσει αναφορά της μέσα στις επόμενες 72 ώρες, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις της για την εφαρμογή της, αλλά και τις συστάσεις της προς όλες τις πλευρές.

Οι συνομιλίες διεξάγονται στο Κουβέιτ, προκειμένου να τερματιστεί η οξεία ανθρωπιστική κρίση στην πιο φτωχή χώρα του αραβικού κόσμου, που έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης