ΟΗΕ: Απαιτεί με νέο ψήφισμα να προστατεύονται τα νοσοκομεία σε εμπόλεμες ζώνες

ΟΗΕ: Απαιτεί με νέο ψήφισμα να προστατεύονται τα νοσοκομεία σε εμπόλεμες ζώνες

Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε μετά τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και κλινικών στη Συρία, στην Υεμένη και στο Αφγανιστάν

ΟΗΕ: Απαιτεί με νέο ψήφισμα να προστατεύονται τα νοσοκομεία σε εμπόλεμες ζώνες
Ένα νέο ψήφισμα που έχει ως στόχο την προστασία των νοσοκομείων, των ιατρών και των ασθενών σε εμπόλεμες ζώνες υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από την «επιδημία επιθέσεων» που έχει παρατηρηθεί τελευταία σε περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις.

Το ψήφισμα αυτό, που επεξεργάστηκαν κυρίως η Νέα Ζηλανδία, η Αίγυπτος, η Ισπανία και η Ουρουγουάη, εγκρίθηκε μετά τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και κλινικών στη Συρία, στην Υεμένη και στο Αφγανιστάν και επαναλαμβάνει ότι τέτοιες επιθέσεις συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

«Ένας από τους λόγους της υιοθέτησής του είναι οι αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον των νοσοκομείων στη Συρία», ε
ξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ. Το ψήφισμα αυτό, αναμένεται «να επιτρέψει την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για τις φρικαλεότητες που υφίστανται τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό στις ένοπλες συγκρούσεις».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι μια κλινική καταστράφηκε την Παρασκευή στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, τέσσερις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στην ίδια πόλη από το συριακό καθεστώς, στον οποίο σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

Τον Οκτώβριο του 2015, σε αμερικανική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Κουντούζ του Αφγανιστάν είχαν σκοτωθεί 42 άνθρωποι, ενώ η έρευνα που είχε ακολουθήσει για τα αίτια της τραγωδίας ανέδειξε μια σειρά από λάθη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης