Αίγυπτος: Αποκαλύφθηκε σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκφοβισμό δημοσιογράφων

Αίγυπτος: Αποκαλύφθηκε σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκφοβισμό δημοσιογράφων

Εστάλη κατά λάθος επιστολή που περιείχε πλάνο για τη σύλληψη συντακτών - Ετοίμαζαν την απαγγελία ψευδών κατηγοριών

Αίγυπτος: Αποκαλύφθηκε σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκφοβισμό δημοσιογράφων
Λεπτομερές σχέδιο για τον εκφοβισμό της ένωσης συντακτών είχε αναπτύξει το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη κατά λάθος σε δημοσιογράφους.

Το email με τίτλο «Έλεγχος της κατάστασης» έφτασε στους λογαριασμούς εργαζομένων σε τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες και περιέγραφε τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα μπορούσε να τρομοκρατήσει τα μέλη της ένωσης συντακτών, ξεκινώντας με τον επικεφαλής της, Γέχια Καλάς.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στο κείμενο συγκαταλεγόταν και πλάνο για απαγγελία ψευδών κατηγοριών ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί η σύλληψη δημοσιογράφων.

Κλείσιμο
«Ο επικεφαλής της ένωσης του Τύπου και η κλίκα του έχουν καλύψει δύο εγκληματίες που καταζητούνται
», έγραφε μεταξύ άλλων το κείμενο του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου κάνοντας λόγο για τους δύο δημοσιογράφους Αμρ Μπαντρ και Μαχμούντ Αλ Σάκα που τελικά συνελήφθησαν την Πρωτομαγιά με την κατηγορία ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις.

«Οι δηλώσεις της γενικής εισαγγελίας για τη σύλληψη των δημοσιογράφων που κατηγορούνται ότι έχουν σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της χώρας και το χάος, πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος του υπουργείου
», ανέφερε η επιστολή.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών καλούν τους αστυνομικούς που δεν βρίσκονται εν ενεργεία να εμφανίζονται σε τηλεοπτικά δίκτυα για να ξεκινήσουν καμπάνια κατά του συνδικάτου των συντακτών.

«Αυτοί οι συνταξιούχοι αστυνομικοί πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά, πρέπει να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων», συνέχιζε το κείμενο.

Στο πλαίσιο του εκφοβισμού, οι αιγυπτιακές αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση την Πρωτομαγιά στην ένωση συντακτών για τη σύλληψη των Μπαντρ και Αλ Σάκα, κατηγορώντας τους ότι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 25ης Απριλίου κατά της συμφωνίας Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την πώληση νησιού.

Η ένωση συντακτών καταδίκασε τη σύλληψη, ωστόσο η εισαγγελία αποφάσισε την κράτηση 15 ημερών για τους δύο δημοσιογράφους, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθεροτυπίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης