Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 5χρονος με την πλαστική φανέλα του Μέσι

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 5χρονος με την πλαστική φανέλα του Μέσι

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν με την οικογένειά του - Εκβιαστές ζητούσαν χρήματα από τους γονείς του μικρού Μουρτάζα

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 5χρονος με την πλαστική φανέλα του Μέσι
Η ιστορία του μικρού Μουρτάζα μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Μεγαλώνει σε ένα φτωχικό χωριό στο Αφγανιστάν με την οικογένειά του και έχει ένα όνειρο: να γίνει ποδοσφαιριστής για να μοιάσει στο είδωλό του, τον Λίονελ Μέσι. Η αγάπη του είναι τόσο μεγάλη για τον αστέρα της Μπαρτσελόνα που κατασκευάζει με τον αδελφό του μία πλαστική φανέλα με τον αριθμό 10 στην πλάτη, όπως αυτή του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, καθώς η οικογένειά του δε διαθέτει χρήματα για να αγοράσει μία γνήσια.

Η αυτοσχέδια φανέλα φωτογραφίζεται από τον αδελφό του Μουρτάζα, αναρτάται στο Διαδίκτυο και από εκεί η απόσταση ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα γίνεται εξαιρετικά μικρή…

Ο μικρός Μουρτάζα Αχμέντι λαμβάνει δύο φανέλες του Μέσι με την υπογραφή του, αλλά και μία μπάλα, ενώ η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου.

Κλείσιμο
Σχεδόν τρεις μήνες μετά, όμως, η ζωή του Μουρτάζα έχει αλλάξει δραματικά, καθώς τον ενθουσιασμό διαδέχθηκε η απόγνωση και ο φόβος.

Ο λόγος; Δεκάδες ήταν εκείνοι που προσέγγισαν τον πατέρα του πεντάχρονου ζητώντας του χρήματα και απειλώντας τη ζωή του μικρού.

Εξαιτίας των συνεχών απειλών, η οικογένεια Μουρτάζα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν βρίσκοντας καταφύγιο στο Πακιστάν, με την ελπίδα οι απειλές να σταματήσουν.

«Η ζωή μετατράπηκε σε βάσανο για εμάς», δήλωσε ο πατέρας του μικρού μιλώντας στο Associated Press και πρόσθεσε πως δεν ήθελε να φύγει από το Αφγανιστάν αλλά οι απειλές γίνονταν ολοένα περισσότερο σοβαρές.

Ο άνδρας τόνισε πως φοβήθηκε για τη ζωή του γιου του, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που τον απειλούσαν ότι θα τον απήγαγαν για λύτρα, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που πιστεύοντας ότι ο Μέσι είχε στείλει στο παιδί και χρήματα μαζί με τις φανέλες, ζητούσαν μερίδιο.

«Πούλησα όλα μου τα υπάρχοντα και πήρα την οικογένειά μου μακριά από το Αφγανιστάν για να σώσω τη ζωή του γιου μου, αλλά και τη ζωή της υπόλοιπης οικογένειας», συμπλήρωσε ο άνδρας.

Παρά τις αντιξοότητες, πάντως, ο μικρός Μουρτάζα δε χάνει το κουράγιο του και φυσικά το όνειρο να συναντήσει το είδωλό του δεν σβήνει και όπως τόνισε ο πατέρας του: «Ο Μουρτάζα ελπίζει ακόμα ότι μία ημέρα θα μπορέσει να συναντήσει τον ήρωά του, τον Μέσι».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης