Τραμπ: Πρέπει να καταρρίπτουμε ρωσικά μαχητικά όταν πλησιάζουν τα δικά μας

Τραμπ: Πρέπει να καταρρίπτουμε ρωσικά μαχητικά όταν πλησιάζουν τα δικά μας

«Ο Ομπάμα δε θα κάνει τίποτα, αλλά θα παίζει γκολφ», δήλωσε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Τραμπ: Πρέπει να καταρρίπτουμε ρωσικά μαχητικά όταν πλησιάζουν τα δικά μας
Λίγες ημέρες αφότου ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας προσέγγιζε τη συνοριακή γραμμή της στη θάλασσα της Βαλτικής, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε μία ξεκάθαρα… επιθετική λύση στο ζήτημα των αναχαιτίσεων.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, λοιπόν, δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να καταρρίπτουν τα ρωσικά μαχητικά που πλησιάζουν τα αμερικανικά, τη στιγμή που το Πεντάγωνο υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του περιστατικού ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον, διευκρινίζοντας πως η Ρωσία ήθελε απλώς να στείλει ένα μήνυμα και όχι να προκαλέσει με την αναχαίτιση του αμερικανικού αεροσκάφους.

Ωστόσο, ο Τραμπ συνεχίζοντας στην ίδια ρητορική, άσκησε κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την λάθος στάση του απέναντι σε ανάλογα περιστατικά.
Κλείσιμο

«
Κανονικά, ένας Ομπάμα, ας πούμε ένας πρόεδρος, θα κάνει τουλάχιστον ένα τηλεφώνημα ή δύο, αλλά κανονικά ο Ομπάμα θα τηλεφωνήσει στον Πούτιν και θα του πει: “Κοίτα, κάνε μας τη χάρη, μην το κάνεις αυτό, απλώς σταμάτα”. Αλλά εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόεδρο. Αυτός θα πάει να παίξει γκολφ», τόνισε ο Τραμπ,  οποίος είναι επικρατέστερος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

«Και αν αυτό δεν λειτουργήσει, δεν ξέρω. Ξέρετε σε κάποια φάση, όταν το κοροΐδο θα έρθει σε εσένα, πρέπει να τον καταρρίψεις. Πρέπει να καταρρίψεις. Θέλω να πω, πρέπει να τον πυροβολήσεις. Είναι κρίμα. Είναι κρίμα. Είναι παντελής έλλειψη σεβασμού προς τη χώρα μας και αποτελεί παντελή έλλειψη σεβασμού στον Ομπάμα. Τον οποίο, όπως ξέρουμε, δεν σέβονται», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν κατασκοπευτικά αεροσκάφη προς τα ρωσικά σύνορα με τον αναμεταδότη εκτός λειτουργίας.

Από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 πραγματοποιούσε πτήση ρουτίνας στο διεθνή εναέριο χώρο, όταν αναχαιτίστηκε από ρωσικό μαχητικό SU-27 κατά τρόπο «μη ασφαλή και μη επαγγελματικό».

Ο Αμερικανός ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, πάντως, τόνισε πως δεν εκτιμά ότι οι Ρώσοι επιχείρησαν να προκαλέσουν ατύχημα, αλλά ότι προσπάθησαν να στείλουν ένα μήνυμα.

«Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να μας ενημερώσουν ότι μας βλέπουν στην Βαλτική», πρόσθεσε ο ναύαρχος συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ επιθυμούν την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανώς να ανοίξουν πυρ κατά ρωσικών αεροσκαφών αν αποτελέσουν στρατιωτική απειλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης