Περιπολίες Κινέζων αστυνομικών στη Ρώμη και στο Μιλάνο

Περιπολίες Κινέζων αστυνομικών στη Ρώμη και στο Μιλάνο

Οι Κινέζοι αστυνομικοί θα βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν συμβουλές και βοήθεια στους συμπατριώτες τους που ενδεχομένως νιώσουν απόγνωση, με τη βοήθεια των Ιταλών συναδέλφων τους

Περιπολίες Κινέζων αστυνομικών στη Ρώμη και στο Μιλάνο
Τέσσερις Κινέζοι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στο πλευρό των Ιταλών συναδέλφων τους από την Τρίτη και έως την 13η Μαΐου, στους δρόμους της Ρώμης και του Μιλάνου, με στόχο να κάνουν τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μαζικά αυτήν την περίοδο να αισθάνονται ασφαλείς.

Ομάδες αποτελούμενες από έναν Κινέζο αστυνομικό κι ένα Ιταλό αστυνομικό, θα κάνουν περιπολίες στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων για ένα διάστημα 10 ημερών «προκειμένου να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των Κινέζων τουριστών» δήλωσε ο διοικητής της ιταλικής αστυνομίας Αλεσάντρο Πάνσα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί μιλούν την ιταλική και αγγλική γλώσσα, είπε στους δημοσιογράφους ο Κινέζος διευθυντής για τη διεθνή συνεργασία Λιάο Τζινρόνγκ.

Κλείσιμο
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου επιλέχθηκε έπειτα από ανάλυση των στατιστικών στοιχείων των τεσσάρων τελευταίων ετών, όπου «διαπιστώσαμε ότι είναι μια περίοδος αιχμής για τους Κινέζους τουρίστες» διευκρίνισε ο Πάνσα.

«Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, νιώθουμε περισσότερο ευάλωτοι, πόσο μάλιστα εάν χάσουμε τα έγγραφά μας ή εάν πέσουμε θύματα ενός εγκλήματος» εξήγησε.

Οι Κινέζοι αστυνομικοί επομένως θα βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν συμβουλές και βοήθεια στους συμπατριώτες τους που ενδεχομένως νιώσουν απόγνωση, με τη βοήθεια των Ιταλών συναδέλφων τους.

Ιταλοί αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν σύντομα περιπολίες του ίδιου είδους στο Πεκίνο και τη Σαγκάη και «εάν η εμπειρία αποδειχθεί ότι έχει αποτέλεσμα, θα επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας», υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης