Επιχρύσωσαν μούμια βουδιστή μοναχού για να τη μετατρέψουν σε... βωμό

Επιχρύσωσαν μούμια βουδιστή μοναχού για να τη μετατρέψουν σε... βωμό

Η σορός του θα τοποθετηθεί στην κορυφή ενός βωμού ώστε να εμπνέει τους πιστούς

Επιχρύσωσαν μούμια βουδιστή μοναχού για να τη μετατρέψουν σε... βωμό
Στην κορυφή ενός βουνού πρόκειται να τοποθετηθεί μόνιμα η μουμιοποιημένη σορός ενός Κινέζου βουδιστή μοναχού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2012, προκειμένου να την επισκέπτονται οι πιστοί, να προσεύχονται σε αυτή και να αφήνουν μπροστά της αναθήματα, όπως θα έκαναν με έναν συνηθισμένο βωμό.

Ο Φου Χου ήταν ένας αφοσιωμένος μοναχός, που ξεκίνησε να μελετά τον Βουδισμό σε ηλικία 13 ετών και αφιέρωσε εξολοκλήρου τη ζωή του στην συγκεκριμένη θρησκεία μέχρι τον θάνατό του, στα 94 του χρόνια. Σεβόμενοι την επιθυμία του να διατηρηθεί η σορός του μετά θάνατον, τα μέλη της μονής όπου ζούσε παρέδωσαν το σώμα του σε δύο ειδικούς μουμιοποίησης οι οποίοι το υπέβαλαν στην απαιτούμενη επεξεργασία και το έκλεισαν σε ένα δοχείο.

Η μουμιοποίηση στον Βουδισμό είναι μια διαδικασία στην οποία υποβάλλονται μόνο αφοσιωμένοι μοναχοί. Μάλιστα, πιστεύεται πως η επεξεργασία αυτή μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο με σορούς πραγματικά ενάρετων βουδιστών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, τρία χρόνια μετά την μουμιοποίησή της, η σορός του Φου Χου είχε διατηρηθεί στην εντέλεια, κρατώντας μάλιστα την χαρακτηριστική στάση οκλαδόν με την οποία είχε τοποθετηθεί στο δοχείο.

Η σορός του μοναχού έχει τώρα καλυφθεί με γάζες, λάκα και έχει επιχρυσωθεί, προκειμένου να κλειστεί στη συνέχεια σε μια γυάλινη προθήκη. Η θήκη αυτή με τη σειρά της θα τοποθετηθεί στον κορυφή ενός βουνού ώστε να εμπνέει και άλλους να ακολουθήσουν με την ίδια ευλάβεια τον βουδισμό.

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία της σορού για την έκθεσή της σε προσκύνημα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης