Φωτογραφίες: Εκκένωσαν σταθμό του μετρό από εκατοντάδες μετανάστες στο Παρίσι

Φωτογραφίες: Εκκένωσαν σταθμό του μετρό από εκατοντάδες μετανάστες στο Παρίσι

Τον περασμένο μήνα είχαν σημειωθεί εκεί άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αγνώστων που τους επιτέθηκαν, με σκοπό να τους απομακρύνουν από την περιοχή

Φωτογραφίες: Εκκένωσαν σταθμό του μετρό από εκατοντάδες μετανάστες στο Παρίσι
Εκρηκτικό είναι το κλίμα στο Παρίσι με αφορμή τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εισέλθει το τελευταίο διάστημα στην χώρα καθώς πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης, γεγονός που προκαλεί εντάσεις ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και μέλη οργανώσεων που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό στήθηκε εκ νέου σήμερα μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση γα την εκκένωση ενός σταθμού του μετρό, έξω από τον οποίο ζουν το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Σουδάν και το Αφγανιστάν. Πρόκειται για τον σταθμό του μετρό «Stalingrad», στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, εκεί όπου
τον περασμένο μήνα είχαν σημειωθεί άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αγνώστων που τους επιτέθηκαν, με σκοπό να τους απομακρύνουν. 

Δεκάδες αστυνομικοί βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να εκκενώσουν τον πρόχειρο καταυλισμό, ενώ όσοι μετανάστες ζούσαν εκεί, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και αναμένεται να οδηγηθούν στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που έχουν στηθεί στην χώρα.

Κλείσιμο
Η νέα αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα τα ξημερώματα


Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση εκκένωσης του σταθμού μέσα σε δύο μήνες και οι αρχές ελπίζουν ότι αυτή την φορά οι μετανάστες δεν θα επιστρέψουν.

Στον συγκεκριμένο καταυλισμό διέμεναν μέχρι τα τέλη του Μαρτίου τουλάχιστον 1.000 μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και το Σουδάν. Ωστόσο, παρά τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης της περιοχής, οι μετανάστες επέστρεφαν ξανά. Ορισμένες οργανώσεις που μάχονται υπέρ των μεταναστών παρέχουν στους ανθρώπους αυτούς στρώματα και σκηνές, προκειμένου να μένουν στον πρόχειρο καταυλισμό, καθώς και σε άλλους ανάλογους που έχουν στηθεί σε διάφορες, κεντρικές περιοχές του Παρισιού, κάτι που έχει προκαλέσει, ωστόσο, την αγανάκτηση πολλών κατοίκων της πόλης.


Φωτογραφίες από την αστυνομική επιχείρηση






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης