ΗΠΑ: Οι νέοι Αμερικανοί ψηφίζουν με διαφορά την Χίλαρι Κλίντον

ΗΠΑ: Οι νέοι Αμερικανοί ψηφίζουν με διαφορά την Χίλαρι Κλίντον

Σε δημοσκόπηση που έγινε έγινε το 61% των νεαρών μεταξύ 18-29 ετών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την Κλίντον και μόλις το 25% τον Τραμπ

ΗΠΑ: Οι νέοι Αμερικανοί ψηφίζουν με διαφορά την Χίλαρι Κλίντον
Μπορεί αυτή η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των υποψηφίων των κομμάτων για την προεδρία των ΗΠΑ να είναι από τις πιο πολωμένες και ταραχώδεις στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, όμως όπως φαίνεται οι νέοι έχουν ήδη διαλέξει στρατόπεδο.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και σε δείγμα 3.100 νεαρών από 18 έως 29 ετών, η μεγάλη πλειοψηφία, το 61% δήλωσε ότι θα υποστήριζε την Κλίντον στις προεδρικές εκλογές. Την ίδια στιγμή μόλις ένα 25% δηλώνει αποφασισμένο να ψηφίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ένα ακόμα 14% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Από την δημοσκόπηση βγαίνει ότι ένα 61% πιστεύει ότι τις εκλογές θα τις κερδίσουν οι Δημοκρατικοί, ενώ μόνο το 33% των απαντήσεων δίνουν προβάδισμα στους Ρεπουμπλικάνους. Η διαφορά αυτή είναι αρκετά μεγάλη, και πάντως σχεδόν διπλάσια από την διαφορά που παρουσίαζαν τα δύο κόμματα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση την άνοιξη του 2015, όπου ήταν 55% και 45% αντίστοιχα.

Κλείσιμο
Πάντως οι νεαροί αυτής της ηλικίας, οι millenials όπως αποκαλούνται, είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα. Όπως λέει η μελέτη της δημοσκόπησης, ανησυχούν σοβαρά για το μέλλον τους, όμως δεν βρίσκουν στο πολιτικό σύστημα ικανοποιητικές απαντήσεις. Μάλιστα ένας στους δύο πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο, και κανένας πολιτικός δενε ίναι ικανός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται. Παρά το ότι η πλειοψηφία των νέων δεν είναι σοσιαλιστές, δείχνουν να έχουν θετική γνώμη για τον Σάντερς σε ποσοστό 54%, με την Κλίντον να είναι στο 37% και τον Τραμπ στο 15%.

Οι νεαροί πάντως δείχνουν να μην έχουν εμπιστοσύνη στον «σοσιαλισμό» (όπως τέλος πάντων των εννοούν στην Αμερική) καθώς μόλις το 33% υποστηρίζει αυτές τις αντιλήψεις, με τον καπιταλισμό να είναι πιο πάνω στο 42%.

Πάντως αυτή η γενιά, χωρίς να έχει υποφέρει την κρίση στην οποία έπεσε η Generation X, φαίνεται να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα πολύ πιο προσγειωμένα, καθώς είναι η πρώτη γενιά των Αμερικανών που έχει τόσο χαμηλά ποσοστά δανεισμού από τις τράπεζες. Προτιμούν να μην έχουν μεγάλα χρέη, να μην έχουν παιδιά, σπίτι ενώ όπως δείχνουν οι μελέτες υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη τάση να μείνουν με τους γονείς τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης