Υεμένη: Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις μαχητών της αλ Κάιντα με κυβερνητικούς

Υεμένη: Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις μαχητών της αλ Κάιντα με κυβερνητικούς

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη νότια επαρχία Αμπιάν, μεταξύ ανταρτών της AQAP και στρατιωτικών δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, με την υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων της λεγόμενης «τοπικής αντίστασης»

Υεμένη: Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις μαχητών της αλ Κάιντα με κυβερνητικούς
Δεκάδες μαχητές που είναι πιστοί στην αλ-Κάιντα των αραβικών εδαφών (AQAP) σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων στα νότια της Υεμένης, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αλλά και μιας στρατιωτικής πηγής στο Ρόιτερς.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη νότια επαρχία Αμπιάν, μεταξύ ανταρτών της AQAP και στρατιωτικών δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, με την υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων της λεγόμενης “Τοπικής Αντίστασης.”
 
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δύο ύποπτοι για διασυνδέσεις με την αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην πόλη Μαρίμπ της Υεμένης, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκων της περιοχής.

Κλείσιμο
“Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπέλυσε δύο πυραύλους κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τους δύο άντρες, οι οποίοι πέθαναν ακαριαία, ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς,” δήλωσαν οι μάρτυρες.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) προκειμένου να στοχοποιήσουν και να εξουδετερώσουν μέλη και ηγέτες της αλ Κάιντα που δραστηριοποιούνται στην αραβική χερσόνησο στο πλαίσιο δράσης που έχει αναλάβει παρακλάδι της οργάνωσης (AQAP).

Η αλ-Κάιντα προσπαθεί να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αεροσκάφη διεθνών αεροπορικών εταιριών, αλλά και να επιτεθεί κατά στόχων που εκπροσωπούν συμφέροντα της Δύσης.

Από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων στο έδαφος της Υεμένης τον περασμένο χρόνο, η AQAP έχει αναλάβει τον έλεγχο περιοχών στα ανατολικά της χώρας, ενώ έχει συγκροτήσει κυβέρνηση στις περιοχές αυτές, παρέχοντας στοιχειώδεις διοικητικές υπηρεσίες.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην εμφύλια πολεμική σύγκρουση στην Υεμένη, θεωρούν την AQAP ως ξεκάθαρη απειλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης