Telegraph: Δεκάδες τζιχαντιστές επιστρέφουν στην Ευρώπη

Telegraph: Δεκάδες τζιχαντιστές επιστρέφουν στην Ευρώπη

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών με ευρωπαϊκά διαβατήρια πήραν «άδεια» από το Ισλαμικό Κράτο για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους

Telegraph: Δεκάδες τζιχαντιστές επιστρέφουν στην Ευρώπη
Δεκάδες Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πήραν «άδεια» από το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το γεγονός προκαλεί νέους φόβους ότι η τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να σχεδιάζει νέες επιθέσεις στη Δύση.

Σύμφωνα με την Telegraph, ξένοι τζιχαντιστές ταξιδεύουν με αξιοσημείωτη ευκολία από και προς το Χαλιφάτο του ISIS στη Συρία, όπως καταγράφουν τα σχετικά έγγραφα. Στα έγγραφα μάλιστα υπάρχουν ονόματα περισσότερων Ευρωπαίων από εκείνους που έχουν συλληφθεί για σχέσεις με το ISIS, κάτι που δημιουργεί επιπλέον ανησυχίες στις δυτικές αρχές ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, εκατοντάδες «κάρτες εξόδου» δόθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση σε τζιχαντιστές που ζήτησαν να φύγουν από το 2013 έως το 2014, με τα έγγραφα που διέρρευσαν να αποκαλύπτουν τα ονόματα των μαχητών, τον ρόλο τους στην οργάνωση, την ημερομηνία εισόδου και εξόδου, το σημείο ελέγχου από το οποίο πέρασαν και τον λόγο για τον οποίο έφυγαν.

Κλείσιμο
Τα ανωτέρω έγγραφα είναι μέρος των περίπου 2.000 εγγράφων που παραδόθηκαν σε αντιπολιτευόμενη συριακή εφημερίδα από κάποιον πρώην τζιχαντιστή. Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες επέστρεψαν στην Ευρώπη μετά από εκπαίδευση στη Συρία και εμφανίζονται σε αυτά τα έγγραφα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης