«The Spectator»: Αμοιβή €1.200 σε όποιον γράψει το πιο χυδαίο ποίημα για τον Ερντογάν

«The Spectator»: Αμοιβή €1.200 σε όποιον γράψει το πιο χυδαίο ποίημα για τον Ερντογάν

Η βρετανική απάντηση στην απόφαση της Γερμανίας να ασκήσει δίωξη στον κωμικό Γιαν Μπέμερμαν επειδή προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο

«The Spectator»: Αμοιβή €1.200 σε όποιον γράψει το πιο χυδαίο ποίημα για τον Ερντογάν
Έπειτα από την απόφαση της γερμανικής καγκελαρίας να δοθεί εντολή σε εισαγγελείς για δίωξη ενάντια στον κωμικό Γιαν Μπέμερμαν επειδή χλεύασε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα βρετανικό περιοδικό καλεί τους αναγνώστες του να εξαντλήσουν τη φαντασία τους και να γράψουν το πιο χυδαίο ποίημα με κεντρικό θέμα τον «σουλτάνο».

Το περιοδικό «The Spectator» με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Ντάγκλας Μάρεϊ, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό διαγωνισμό για το πιο χυδαίο ποίημα κατά του Ερντογάν με έπαθλο 1.200 ευρώ.

Ο Μάρεϊ στο κείμενό του εξήγησε πως ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί απάντηση στην απόφαση της Γερμανίας να ασκηθεί δίωξη στον Μπέμερμαν.

Κλείσιμο
«Είμαι ελεύθερος Βρετανός και δεν ζω κάτω από το νόμο της βλασφημίας του δεσπότη. Πέρασα όλο το Σαββατοκύριακο γράφοντας απρεπή στιχάκια για τον Ερντογάν. Θα ήθελα να καλέσω τους αναγνώστες να συμμετάσχουν στον μεγάλο διαγωνισμό στίχων για τον μεγάλο Ερντογάν
», έγραψε στο κείμενό του ο δημοσιογράφος.

Ο Μάρεϊ, λοιπόν, κάλεσε τους αναγνώστες να ετοιμάσουν το πιο «χυδαίο και προσβλητικό
» ποίημα που μπορούν για τον πρόεδρο της Τουρκίας και να το στείλουν στα γραφεία του περιοδικού με τίτλο «Ο προσβλητικός ποιητικός διαγωνισμός για τον πρόεδρο Ερντογάν».

Ο μεγάλος νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τις 23 Ιουνίου και θα βραβευθεί με το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δέχθηκε σκληρή κριτική για την απόφαση δίωξης, η οποία όπως τόνισε βέβαια δεν ισοδυναμεί με δικαστική ετυμηγορία.

Ωστόσο, η διευκρίνιση αυτή δεν καθησύχασε τους αντιπάλους της, αλλά ακόμα και τους Σοσιαλδημοκράτες που αποτελούν εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού και είχαν ταχθεί κατά της έρευνας.

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση το 66% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στην απόφαση της Γερμανίας με μόνο το 22% να υποστηρίζουν πως είναι σωστή η δίωξη του Μπέμερμαν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης