Οι τζιχαντιστές σχέδιαζαν «χτύπημα» στο γήπεδο του Μπέρμιγχαμ

Οι τζιχαντιστές σχέδιαζαν «χτύπημα» στο γήπεδο του Μπέρμιγχαμ

Οι τρομοκράτες Αμπαούντ και Αμπρινί είχαν στην κατοχή τους φωτογραφίες από κομβικά σημεία της πόλης

Οι τζιχαντιστές σχέδιαζαν «χτύπημα» στο γήπεδο του Μπέρμιγχαμ
Σχέδια για επίθεση ανάλογη με εκείνη που έγινε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
τον περασμένο μήνα έκαναν και για την Βρετανία οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, ο πυρήνας τζιχαντιστών του
Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ
Κλείσιμο
σχεδίαζε να «χτυπήσει» το Μπέρμιγχαμ. Ο τρομοκράτης φέρεται να είχε στην κατοχή του φωτογραφίες από κομβικά σημεία της πόλης, μεταξύ άλλων, του γηπέδου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και Βέλγος Μοχάμεντ Αμπρινί, που φέρεται ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις των Βρυξελλών, είχε ταξιδέψει πέρσι στο Μπέρμιγχαμ και είχε τραβήξει φωτογραφίες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.


Ελεύθερος ένας από τους πέντε συλληφθέντες για τρομοκρατία
Πάντως, η βρετανική αστυνομία άφησε την Κυριακή ελεύθερο με εγγύηση τον έναν από τους πέντε υπόπτους που είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις αστυνομικές αρχές του Γουέστ Μίντλαντς.

Στο πλαίσιο μιας έρευνας που σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, η αστυνομία είχε συλλάβει την περασμένη εβδομάδα πέντε υπόπτους. Οι τέσσερις συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ και ένας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντς ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις -τρεις γυναίκες και ένας άνδρας- παραμένουν υπό κράτηση ενώ ένας 59χρονος αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης