Το 'πε και το 'κανε ο Μαδούρο: Μισή ώρα μπροστά τα ρολόγια στη Βενεζουέλα

Το 'πε και το 'κανε ο Μαδούρο: Μισή ώρα μπροστά τα ρολόγια στη Βενεζουέλα

Ουσιαστικά θα μεγαλώσει σχετικά η μέρα, και με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρισμού

Το 'πε και το 'κανε ο Μαδούρο: Μισή ώρα μπροστά τα ρολόγια στη Βενεζουέλα
Παρά τις όποιες αντιδράσεις, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, προχωρά με την αλλαγή ώρας. Συγκεκριμένα, τα ρολόγια, θα μετατοπιστούν κατά τριάντα λεπτά μπροστά, αποσκοπώντας έτσι να μειωθούν οι απώλειες από την ενεργειακή κρίση στη χώρα.

Ουσιαστικά θα μεγαλώσει κατά τι η μέρα, και με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρισμού. Αυτό θα βοηθήσει και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γκούρι Νταμ, το οποίο πλήτεται από σφοδρό κύμα ξηρασίας και στο οποίο βασίζονται τα 2/3 της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας.

Στο πρόβλημα της χώρας, προστίθεται και άλλο ένα λιθαράκι. Αντίθετα με άλλες χώρες, όπως π.χ. οι ΗΠΑ, που χρησιμοποιούν  υδροηλεκτρική ενέργεια, η Βενεζουέλα δεν έχει σχεδόν καθόλου αποθέματα.

Όλα αυτά, έχουν οδηγήσει τον Μαδούρο να κάνει διάφορες εκκλήσεις, όπως να ζητήσει από τις γυναίκες, να χρησιμοποιούν λιγότερο το ηλεκτρικό πιστολάκι για τα μαλλιά, την ώρα που πολλές αστικές περιοχές ζουν κυρίως στο σκοτάδι. Στόχος του Μαδούρο, είναι να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 20%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης