Οι γαλλικές αρχές είχαν ενημερωθεί πέντε μήνες πριν τις επιθέσεις στο Παρίσι

Οι γαλλικές αρχές είχαν ενημερωθεί πέντε μήνες πριν τις επιθέσεις στο Παρίσι

Αυτό υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche επικαλούμενη τη μαρτυρία ενός πρώην μέλος του Ισλαμικού Κράτους

Οι γαλλικές αρχές είχαν ενημερωθεί πέντε μήνες πριν τις επιθέσεις στο Παρίσι
Οι γαλλικές αρχές γνώριζαν ότι επίκειται επίθεση στη Γαλλία πέντε μήνες πριν την επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο υποστηρίζει με άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 24 Ιουνίου 2015 Γάλλοι αστυνομικοί ανέκριναν ένα πρώην μέλος του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος και τους ενημέρωσε για τα σχέδια του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Ο Νικολά, όπως ήταν το όνομα του ανακρινόμενου, είπε στους Γάλλους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής που τον ανέκριναν ότι ο Αμπαούντ, ο άνδρας που θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, σχεδίαζε επιθέσεις στη Γαλλία.

Κλείσιμο
«Μετά από 16 μήνες στη Ράκα και τη Φαλούτζα ο Νικολά ήταν αηδιασμένος και τότε παραδόθηκε στις Τουρκικές αρχές οι οποίες με τη σειρά τους τον παρέδωσαν στη Γαλλία» αναφέρεται στο άρθρο.

Ο άνδρας φέρεται να είπε στους Γάλλους ότι στρατολογούσε ανθρώπους για μια τρομοκρατική επιχείρηση στη Γαλλία.

Ακολούθησε περίπου πέντε μήνες αργότερα, στις 13 Νοεμβρίου, το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι που άφησε πίσω του πάνω από 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης