Ιράκ: Οι Αμερικανοί φέρνουν τα Β-52 στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ιράκ: Οι Αμερικανοί φέρνουν τα Β-52 στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Για πρώτη φορά μετά τον τέλος του Πολέμου του Κόλπου το 1991 τα φοβερά και τρομερά Β-52 επιστρέφουν στην περιοχή ενάντια στους τζιχαντιστές

Ιράκ: Οι Αμερικανοί φέρνουν τα Β-52 στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
Η ανακοίνωση της άφιξης των βομβαρδιστικών Β-52 στο Κατάρ και η δραστηριοποίησή τους στην μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται ικανή να αποτελέσει (ακόμα και σε επίπεδο εντυπώσεων) μια καμπή στην προσπάθεια των δυτικών (και δη των Αμερικανών) να περιορίσουν τους τζιχαντιστές.

Τα τεράστια βομβαρδιστικά, τα οποία επιστρέφουν στην περιοχή μετά το 1991 και το τέλος του Πολέμου του Κόλπου έχουν συμμετάσχει από τότε σε κάποιες επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν το 2006 και σε ασκήσεις στην Ιορδανία το 2015. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπων της Αμερικανικής δύναμης στην περιοχή, η ένταξη των Β-52 στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους δείχνει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να καταφέρουν σημαντικά πλήγματα που θα οδηγήσουν πιο γρήγορα στον τερματισμό του πολέμου. 
Κλείσιμο

Τα τεράστια αυτά βομβαρδιστικά, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί, θα βρίσκονται στην βάση των ΗΠΑ στο Κατάρ για λόγους ασφαλείας.

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να φέρει τα Β-52 στην μάχη εναντίον του ISIS δείχνει ότι μπαίνει σε μία νέα φάση η όλη επιχείρηση, καθώς το συγκεκριμένο αεροπλάνο, αν και πολυέξοδο στην χρήση του μπορεί να επιτελέσει πολλούς ρόλους, πέρα από την απίστευτη ικανότητά του να κουβαλά φορτίο βομβών και σύγχρονων όπλων. 

Μάλιστα η ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με τα συγκεκριμένα αεροπλάνα θα αυξήσει την ακρίβεια στους βομβαρδισμούς, καθώς η μέχρι τώρα πρακτικό των βομβαρδισμών ευρείας έκτασης δεν αποδίδει, επειδή οι άνδρες του ΙSIS βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιούν πολίτες ως ασπίδες για την προστασία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης