Ισπανία: Ο Ραχόι κόβει την παραδοσιακή μεσημεριανή σιέστα

Ισπανία: Ο Ραχόι κόβει την παραδοσιακή μεσημεριανή σιέστα

Οι εργαζόμενοι στην Ισπανία πρόκειται σύντομα να χάσουν ένα από τα ιδιαίτερα προνόμιά τους, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει την τρίωρη μεσημεριανή ανάπαυλα

Ισπανία: Ο Ραχόι κόβει την παραδοσιακή μεσημεριανή σιέστα
Πρόκειται για μία από τις πιο παραδοσιακές και σίγουρα πιο χαρακτηριστικές ιδιαιτερότητες στα εργασιακά δεδομένα σε όλη την Ευρώπη. Η τρίωρη μεσημεριανή «σιέστα» που απολαμβάνει η πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ισπανία είναι μία παράδοση δεκαετιών, η οποία όμως όπως όλα δείχνουν σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της κυβέρνησης Ραχόι, υπάρχει στα σκαριά η κατάργηση αυτού του καθεστώτος, έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι της Ισπανίας «να μπουν στον 21ο εργασιακό αιώνα». Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε ότι θέλει η εργάσιμη ημέρα να τελειώνει στις 6 το απόγευμα, και να πάψει να υπάρξει το τρίωρο μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό (ή ακόμα και για έναν υπνάκο...).

Οι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή ξεκινούν στις 9 το πρωί και μένουν στα γραφεία τους έως τις 8 το βράδυ, μαζί με την τρίωρη σιέστα. Όμως ο Ραχόι θέλει να φέρει τα ευρωπαϊκά ήθη και σ' αυτόν τον τομέα, και για αυτό τον λόγο έχει ήδη ξεκινήσει τις συνομιλίες τόσο με τα συνδικάτα όσο και με τους εργοδότες.

Κλείσιμο
Πολλοί πάντως υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την ενίσχυσή του κόμματός του εν όψει των εκλογών του Ιουνίου, καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρχαν αρκετές διαμαρτυρίες για την τόσο μεγάλη εργάσιμη ημέρα στην Ισπανία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης