Συνάντηση Ομπάμα-Στόλτενμπεργκ με θέμα τη δράση ενάντια στους τζιχαντιστές

Συνάντηση Ομπάμα-Στόλτενμπεργκ με θέμα τη δράση ενάντια στους τζιχαντιστές

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ παράλληλα συζήτησαν τους τρόπους που η συμμαχία μπορεί να αποτρέψει θανάτους προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι διαφυγής από τη Συρία, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας

Συνάντηση Ομπάμα-Στόλτενμπεργκ με θέμα τη δράση ενάντια στους τζιχαντιστές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα
και ο Γενικός Γραμματέας του
ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν σήμερα τους τρόπους με τους οποίους η βορειοατλαντική συμμαχία μπορεί να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει στρατεύματα στο Ιράκ, την Ιορδανία και σε άλλες περιοχές για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
"Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε σε συνεχή βάση για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ενδεχομένως σε περιοχές όπως η Λιβύη, όπου ξεκινά η λειτουργία μιας κυβέρνησης
", δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντηση του με τον Στόλτενμπεργκ στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε πως τα 28 κράτη μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας αναζητούν τρόπους για να βοηθήσουν την σταθεροποίηση και την στήριξη των χωρών στην περιοχή όπου το ΙΚ διεξάγει επιχειρήσεις, ανάμεσα σε αυτές και η Λιβύη.

"Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να παράσχει στήριξη", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας την πρόσφατη πρόοδο που σημειώθηκε στην Λιβύη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ παράλληλα συζήτησαν τους τρόπους που η συμμαχία μπορεί να αποτρέψει θανάτους προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι διαφυγής από τη Συρία, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

Αναφορικά με το Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ συνεργάζονται για να βοηθήσουν την κυβέρνηση και να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας να εξωθήσουν τους Ταλιμπάν, ένα θέμα, που όπως τόνισε ο Ομπάμα, θα συζητηθεί περαιτέρω στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία τον Ιούλιο.

Ο Ομπάμα επαίνεσε τη διεθνή στρατιωτική συμμαχία, αλλά δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τα πρόσφατα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, του επικρατέστερου διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ , ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμαχία "ξεπερασμένη" και πολύ ακριβή, κρίνοντας πως έχει "περιπέσει σε αχρηστία".

"Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να είναι ο άξονας, ο ακρογωνιαίος λίθος της συλλογικής μας άμυνας και της πολιτικής ασφάλειας των ΗΠΑ", δήλωσε ο Ομπάμα.

"Αυτή είναι προφανώς μια ταραχώδης εποχή στον κόσμο. Η Ευρώπη είναι η εστία πολλών από αυτές τις πιέσεις και τις εντάσεις στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας", πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως το ΝΑΤΟ εργάζεται με τα κράτη μέλη του για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης