Δουλέμποροι υπόσχονται σε πρόσφυγες μεταφορά στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο

Δουλέμποροι υπόσχονται σε πρόσφυγες μεταφορά στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο

Η πρώτη ανάρτηση έκανε την εμφάνισή της στο Facebook - Ζητάνε 4.000 δολάρια το άτομο

Δουλέμποροι υπόσχονται σε πρόσφυγες μεταφορά στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο
Την επανεμφάνιση αγγελιών από δουλεμπόρους για απευθείας μεταφορά προσφύγων
και
μεταναστών με πλοία διαπιστώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian μετά τη συμφωνία
Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κλείσιμο
-Τουρκίας
που μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναπροώθηση πρσφύγων από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα.

Ενδεικτική μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία οι δουλέμποροι υποστηρίζουν ότι το πρωτο σκάφος με προορισμό την Ιταλία θα αναχωρήσει από τη Μερσίνη της Τουρκίας αυτό το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την ανάρτηση το κόστος ανέρχεται σε 4.000 δολάρια ανά άτομο, τέσσερις φορές, δηλαδή, ακριβότερα από ό,τι το ταξίδι από Τουρκία για Ελλάδα.

«Το ταξίδι ξεκινά το Σάββατο, από τη Μερσίνη στην Ιταλία, με ένα σκάφος 110 μέτρα μακρύ, εξοπλισμένο με φαγητό, νερό, σωσίβια και φάρμακα» αναφέρεται στην ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφίες του σκάφους.

Ωστόσο αρκετοί ήταν οι πρόσφυγες που επισήμαναν την πιθανότητα να πρόκειται για απάτη όπως συνέβαινε το 2014 και το 2015 με απατεώνες να εκμεταλλεύονται την απελπισία των προσφύγων.

Ωστόσο ο συντάκτης της ανάρτησης απάντησε ότι σαν εγγύηση τα χρήματα που θα καταβάλουν οι «πελάτες» του θα κρατηθούν ως εγγύηση από ένα τρίτο πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του Guardian ο δουλέμπορος ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει ένα τέτοιο ταξίδι μετά από μήνες αν και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν τελικά το σκάφος θα καταφέρει να φτάσει στην Ιταλία.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα αν αυτά τα ταξίδια γίνουν πραγματικότητα τότε θα πρόκειται για την αναγέννηση μιας τακτικής που είχε φθίνει το τελευταίο έτος.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, Ιταλοί αξιωματούχοι προβλέπουν ότι το 2016 θα φτάσουν στη χώρα 270.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τους 150.000 του 2015 και τους 170.000 του 2014.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης