ΗΠΑ: Τα «γυρίζει» τώρα ο Τραμπ για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: Τα «γυρίζει» τώρα ο Τραμπ για τις αμβλώσεις

Ανέφερε νωρίτερα ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τιμωρία

ΗΠΑ: Τα «γυρίζει» τώρα ο Τραμπ για τις αμβλώσεις
O υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε την Τετάρτη ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τιμωρία στην περίπτωση που η χώρα του απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Ωστόσο, λίγο μετά από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεών του από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, φάνηκε να υποχωρεί από την αρχική του θέση και επεσήμανε ότι το ζήτημα της άμβλωσης πρέπει να το διαχειρίζονται οι Πολιτείες.

Σε ένα απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε, ο μεγιστάνας υποστήριξε ότι στην περίπτωση που η άμβλωση απαγορευόταν, ορισμένες γυναίκες θα υποβάλλονταν σε αυτήν την επέμβαση μέσω παράνομων διαδικασιών. «Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία» τόνισε ο κ. Τραμπ.

Ερωτηθείς σχετικά με τι μορφή τιμωρίας θα προωθούσε ο ίδιος, εκείνος απάντησε: «Αυτό δεν το γνωρίζω». Το MSNBC αναμένεται να προβάλλει ολόκληρη τη συνέντευξη αργότερα εντός της ημέρας.

Οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου πυροδότησαν μια θύελλα αντιδράσεων και οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας, σε σχετική ανακοίνωση, ανέφεραν: «Το ζήτημα παραμένει ασαφές και θα πρέπει να παραπεμφθεί στις πολιτείες προκειμένου να αποσαφηνιστεί» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Κλείσιμο

Οι αντίπαλοι του επιχειρηματία στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών τον επέκριναν, καταλογίζοντάς του ότι με τα σχόλιά του προσβάλλει τις γυναίκες και τις μειονότητες. «Φυσικά οι γυναίκες δεν πρέπει να τιμωρούνται» επισήμανε ο Τζον Κάσιτς, κυβερνήτης του Οχάιο στο MSNBC.

«Μην το σκέφτεστε και πολύ: ο Τραμπ δεν κατανοεί την θέση υπέρ της ζωής διότι δεν τάσσεται υπέρ της ζωής», έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του Τεντ Κρουζ, γερουσιαστή από το Τέξας, στο Twitter.

Αντιθέτως, οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς υποστήριξαν ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το αν θα υποβληθούν σε άμβλωση. «Και πιστεύαμε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο» έγραψε η κ. Κλίντον στο Twitter αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ.  «Τρομακτικό κι αποκαλυπτικό» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης