ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μαλάλα: Η εκπαίδευση είναι το κλειδί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Μαλάλα: Η εκπαίδευση είναι το κλειδί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Μπορεί να σκοτώνονται τρομοκράτες, αλλά η τρομοκρατία δεν έχει τερματιστεί, λέει η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι

Μαλάλα: Η εκπαίδευση είναι το κλειδί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της στο δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, Μαλάλα Γιουσαφζάι, μιλώντας στο δίκτυο Sky News για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τόνισε πως ένα είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής: η μόρφωση.

Η νεαρή Πακιστανή που το 2012 δέχθηκε στο κεφάλι τα πυρά Ταλιμπάν που παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή, υποστήριξε πως μαθαίνοντας στα παιδιά την ανοχή, την υπομονή, τη φιλία μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη της απειλής του τρόμου.

Κάλεσε, μάλιστα, τους διεθνείς ηγέτες να εστιάσουν στη δύναμη της εκπαίδευσης, αλλά και της τεχνολογίας μέσω της οποίας παιδιά φτωχών περιοχών μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση.

Κλείσιμο
«Η νέα γενιά καταλαβαίνει, αλλά οι πολιτικοί παραμένουν σιωπηλοί. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αντιληφθούν ποιο είναι το κλειδί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και πρέπει να μορφώσουν τα παιδιά, τον κόσμο
», δήλωσε η Μαλάλα.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «όπως βλέπουμε σε πολλές χώρες, έχουν υπάρξει πόλεμοι, αλλά οι τρομοκράτες είναι ακόμα εκεί. Οι χώρες πίστευαν ότι θα τους είχαν καταπολεμήσει, ότι θα είχαν εξοντώσει τους τρομοκράτες και ότι θα τους σκότωναν. Αλλά, όχι, με τους πολέμους και τα όπλα μπορούμε μόνο να σκοτώσουμε τρομοκράτες, αλλά αυτή η ιδεολογία της τρομοκρατίας μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω της εκπαίδευσης
».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία γυναικών και παιδιών από τρομοκρατικές επιθέσεις η 19χρονη εξήγησε πως απαραίτητο είναι να καταλάβει κανείς το υπόβαθρο των βομβιστών αυτοκτονίας.

«Η εκπαίδευση είναι το κλειδί, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι για να αλλάξει την πολιτική της, πρέπει να διασφαλίσουν ότι κάθε παιδί θα έχει ποιότητα στη μόρφωσή του ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της ανοχής, της υπομονής και της αγάπης προς τον πλησίον, της φιλίας και της αρμονίας στην κοινωνία», συμπλήρωσε η Μαλάλα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης