«Πολεμήστε τους Δυτικούς»: To SMS που έλαβαν οι νέοι στo Μολενμπέκ των Βρυξελλών

«Πολεμήστε τους Δυτικούς»: To SMS που έλαβαν οι νέοι στo Μολενμπέκ των Βρυξελλών

Τα μηνύματα εστάλησαν την Κυριακή από έναν προπληρωμένο λογαριασμό ο οποίος δεν μπορούσε να εντοπιστεί

«Πολεμήστε τους Δυτικούς»: To SMS που έλαβαν οι νέοι στo Μολενμπέκ των Βρυξελλών
Ενώ οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τον εντοπισμό των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον θάνατο στις Βρυξέλλες
, στο
Μολενμπέκ, τη συνοικία του Βελγίου που αποδείχθηκε θύλακας μαχητών τρομοκρατικών οργανώσεων, οι νέοι έλαβαν το Σαββατοκύριακο μια σειρά από ανησυχητικά SMS.

Κλείσιμο
«Πολεμήστε τους Δυτικούς», «κάντε τη σωστή επιλογή». Αυτά αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, στα μηνύματα που οι νέοι της συνοικίας των βομβιστών των Βρυξελλών έλαβαν και τα οποία οι αρχές πιστεύουν ότι προέρχονται από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Τα μηνύματα ήταν γραμμένα στα γαλλικά και ένα από αυτά ανέφερε, σύμφωνα με τον Guardian: «αδερφέ μου, γιατί να μην πολεμήσεις τους Δυτικούς; Κάνε τη σωστή επιλογή στη ζωή σου».

Τα μηνύματα εστάλησαν την Κυριακή από έναν προπληρωμένο λογαριασμό ο οποίος δεν μπορούσε να εντοπιστεί, ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα να απαντήσει κανείς στα μηνύματα.
 
Τα SMS του τρόμου ήρθαν λίγες μόλις ημέρες αφότου είδε το «φως» της δημοσιότητας ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονταν η νεολαία των Βρυξελλών να «γιορτάζει» το μακελειό που έγινε στην «καρδιά» της πόλης.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς ο αποστολέας βρήκε τους τηλεφωνικούς αριθμούς όλων αυτών των νέων, αλλά σύμφωνα με τις αρχές, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους βρήκαν και πήραν όλες τις επαφές από τα τηλέφωνα των νεαρών που κατάφεραν να προσηλυτίσουν.
 
«Είναι σαν να έχουμε έναν έμπορο ναρκωτικών έξω από την πόρτα ενός σχολείου». Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Μολενμπέκ με τους τζιχαντιστές ο Τζαμάλ Ικαζμπάν, βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης