Πακιστάν: Μουσουλμάνοι τα περισσότερα θύματα στην Λαχόρη

Πακιστάν: Μουσουλμάνοι τα περισσότερα θύματα στην Λαχόρη

Στόχος της επίθεσης ήταν οι Χριστιανοί που γιόρταζαν το Πάσχα των Καθολικών - Μέχρι στιγμής μόνο 14 από τα 71 θύματα της επίθεσης είναι επιβεβαιωμένοι Χριστιανοί 

Πακιστάν: Μουσουλμάνοι τα περισσότερα θύματα στην Λαχόρη
Νέα στοιχεία που καταφθάνουν από το Πακιστάν κάνουν λόγο ότι η χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Λαχόρη με τους 71 νεκρούς είχε θύματα όχι μόνο Χριστιανούς όπως έγινε αρχικά γνωστό αλλά και δεκάδες μουσουλμάνους. Μάλιστα η πιο πρόσφατη καταμέτρηση των νεκρών κάνει λόγο για 14 χριστιανικού θρησκεύματος, 12 που δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί ενώ οι υπόλοιποι είναι μουσουλμάνοι.

Η έκρηξη που έγινε κοντά σε παιδότοπο ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μεταξύ άλλων και πολλών παιδιών που εκείνη την ώρα έπαιζαν αμέριμνα. Μάλιστα όπως αναφέρουν σοκαριστικές λεπτομέρειες από της έκρηξης, τα παιχνίδια του παιδότοπου συνέχιζαν να λειτουργούν την ίδια στιγμή που ο χώρος είχε γεμίσει νεκρά σώματα μικρών παιδιών.

Την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης έχει αναλάβει μία ομάδα τον Ταλιμπάν του Πακιστάν, και παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ότι στόχευε μόνο Χριστιανούς, τελικά αποδεικνύεται ότι τα περισσότερα θύματα είναι Μουσουλμάνοι. 

Οι Πακιστανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση των υπευθύνων της βομβιστικής επίθεσης, η οποία είναι και η πιο φονική στην χώρα μετά την μαζική δολοφονία 134 παιδιών στο Πεσαβάρ τον Δεκέμβριο του 2010. Πάντως και σ' αυτή την επίθεση τον κύριο λόγο στην μακάβρια λίστα των θυμάτων την έχουν τα παιδιά, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό που έπεσαν νεκρά στην επίθεση της Λαχόρης στα 29. 
Κλείσιμο

Αυτό επιβεβαιώνει και πολλές από τις πρώτες αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από το γεγονός ότι η βόμβα εξερράγη ακριβώς δίπλα στο σημείο που έπαιζαν τα παιδιά. «Όταν έγινε η έκρηξη, οι φλόγες πετάχτηκαν τόσο ψηλά που ξεπέρασαν σε ύψος τα δέντρα και είδα ανθρώπους να εκτινάσσονται στον αέρα», είπε ο Χάσαν Ιμράν, ένας κάτοικος της πόλης που είχε βγει για βόλτα στο πάρκο.

Σημειώνεται ότι οι ακραίοι ισλαμιστές του Πακιστάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας αυτής την τελευταία δεκαετία. Οι χριστιανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να τους προστατεύσει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης