Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για οκτώ τρομοκράτες που έδρασαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για οκτώ τρομοκράτες που έδρασαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Συνδετικός κρίκος ο Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε και τον πυρήνα των Βρυξελλών - Εξαιρετικά σημαντική η σύλληψη του Σεφού, δηλώνουν οι αρχές

Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για οκτώ τρομοκράτες που έδρασαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες
Τουλάχιστον οκτώ τρομοκράτες, οι οποίοι αποδεδειγμένα έλαβαν μέρος στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, παραμένουν ασύλληπτοι. Οι διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τον εντοπισμό του, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και κάθε τεχνολογία που είναι διαθέσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεθνείς υπηρεσίες έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον οκτώ τζιχαντιστές, οι οποίοι έδρασαν, είτε άμεσα, είτε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη των τρομοκρατικών ομάδων σε Παρίσι και Βρυξέλλες και έχουν διανείμει φωτογραφίες και στοιχεία τους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε, ει δυνατόν, να εντοπιστούν, εάν επιχειρήσουν να διέλθουν από τα σύνορα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για άτομα βελγικής και γαλλικής υπηκοότητας, τα οποία κατά το παρελθόν ταξίδεψαν στη Συρία και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος. Εικάζεται, ωστόσο, ότι δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν εκτός Ευρώπης, καθώς το καθεστώς των ελεγχόμενων συνόρων θα τους εμπόδιζε να περάσουν στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου.

Άλλη πηγή ανέφερε πως οι οκτώ τρομοκράτες που αναζητούνται είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον άνθρωπο που αιματοκύλησε το Παρίσι και οργάνωσε, περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη, τους τρομοκρατικούς πυρήνες σε διάφορα κράτη.

Οι αρχές θεωρούν εξαιρετικά σημαντική τη σύλληψη του Φεϊζάλ Σεφού, του Βέλγου που συνδέεται με τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς πιστεύουν ότι θα αποσπάσουν χρήσιμες πληροφορίες για το τρομοκρατικό δίκτυο και την οργάνωσή του σε όλη την Ευρώπη. Οι ίδιες πηγές, θεωρούν ότι και ο συγκεκριμένος πυρήνας τρομοκρατών στο Βέλγιο, είχε συσταθεί και οργανωθεί από τον Αμπαούντ, ο οποίος, εξάλλου, δεν έκρυβε, ότι ταξίδευε με το βελγικό του διαβατήριο σε όλη την Ευρώπη, δίχως κανέναν έλεγχο. Ο Αμπαούντ σκοτώθηκε μετά από επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στην κρυφώνα του, λίγες μέρες μετά το χτύπημα στο Παρίσι, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης