Γερμανία: Συνελήφθη Μαροκινός που πιθανόν συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Γερμανία: Συνελήφθη Μαροκινός που πιθανόν συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Εξετάζονται ύποπτα μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο - Υπάρχει αναφορά στο όνομα του ενός εκ των «καμικάζι» Χαλίντ ελ Μπακραουί

Γερμανία: Συνελήφθη Μαροκινός που πιθανόν συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Έναν Μαροκινό, ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ερευνά η γερμανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι εισαγγελικές αρχές. Ο άνδρας αυτός συνελήφθη την Πέμπτη (24/3) κατά την επιστροφή του από το Βέλγιο, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πλαστά έγγραφα ταυτότητας.
Η εισαγγελία του Γκίσεν ανακοίνωσε ότι το κινητό τηλέφωνο του 18χρονου ελέγχεται και ότι η αστυνομία ζήτησε από δικαστή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι ένας άνδρας που συνελήφθη στο Γκίσεν είχε δεχτεί στο κινητό τηλέφωνό του μηνύματα με τη λέξη fin ("τέλος" στα γαλλικά) τρία λεπτά πριν από την έκρηξη στον σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ των Βρυξελλών. Το ένα από τα μηνύματα περιλάμβανε και το όνομα του καμικάζι Χαλίντ Ελ Μπακραουί.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ένας δεύτερος άνδρας που συνελήφθη κοντά στο Ντίσελντορφ είχε τεθεί υπό κράτηση στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2015 και απελάθηκε στην Ευρώπη, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ήθελε να περάσει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό ισλαμιστικών οργανώσεων. Ένας εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Ντίσελντορφ είπε ωστόσο στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο άνδρας αυτός συνελήφθη για ληστεία και ήταν γνωστός στις αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ενδείξεις ότι σχεδίαζε κάποια επίθεση.
Κλείσιμο

Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν εξάλλου ότι μια Γερμανίδα από την πόλη Άαχεν είναι μεταξύ των θυμάτων από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Βέλγιο. Η γυναίκα είχε διπλή υπηκοότητα, διευκρίνισε η αστυνομία, χωρίς να αποκαλύψει ποια ήταν η δεύτερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης