«Οπλισμένος και επικίνδυνος» ο Σύρος ύποπτος για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

«Οπλισμένος και επικίνδυνος» ο Σύρος ύποπτος για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 28χρονος Ναΐμ αλ Χάμεντ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα χτυπήματα στο Βέλγιο, ενώ είχε ανάμειξη και στις επιθέσεις στο Παρίσι - Σύμφωνα με την «De Standaard» συνελήφθη ο τρομοκράτης για την επίθεση στο μετρό

«Οπλισμένος και επικίνδυνος» ο Σύρος ύποπτος για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
«Οπλισμένος και επικίνδυνος» φέρεται πως είναι ο Ναΐμ αλ Χάμεντ, ο 28χρονος Σύρος ο οποίος όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι βελγικές αρχές, διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ενώ είναι επίσης ύποπτος για ανάμειξη στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα De Morgen, οι διωκτικές αρχές θεωρούν βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις τον 28χρονο ο οποίος βρίσκεται στην λίστα που κυκλοφόρησε στις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων ευρωπαϊκών χωρών μετά τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες μαζί με τους Μοχάμεντ Αμπρίνι, Ναζίμ Λαχράουι και Χάλιντ ελ Μπακράουι.

Αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ακόμη αν πρόκειται για τον ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τον οποίο και ανακοίνωσαν ότι αναγνώρισαν χθες το βράδυ οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το FBI κατάφερε να αναγνωρίσει τον άντρα με το λευκό καπέλο και τα γυαλιά, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου να περπατά δίπλα στους τρομοκράτες Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και Ναζίμ Λαχράουι. Η αστυνομία του Βελγίου είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άντρα, τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε. Ωστόσο, την Πέμπτη οι ΗΠΑ έδωσαν στις Βρυξέλλες όλες τις λεπτομέρειες για τον ύποπτο με το λευκό καπέλο, γνωστοποιώντας μάλιστα πως βρισκόταν σε λίστα ατόμων που παρακολουθούνταν ως ύποπτοι για τρομοκρατικές πράξεις.
Κλείσιμο

Ο νέος ύποπτος




Συνελήφθη ο τρομοκράτης για την επίθεση στο μετρό 
Την ίδια ώρα, στη σύλληψη ενός εκ των δύο υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη, προχώρησαν σήμερα οι βελγικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «De Standaard».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον άντρα ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση στον σταθμό του μετρό Μάελμπεκ της πόλης, δίπλα στον τρομοκράτη Χαλίντ ελ Μπακράουι,ο οποίος σκοτώθηκε.

Ανώτατος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες έλεγε χθες στο CNN ότι οι αρχές του Βελγίου πίστευαν πως ένα ακόμη άτομο συμμετείχε στην επίθεση στο μετρό. Ωστόσο, δεν είχαν εξακριβώσει αν το άτομο αυτό σκοτώθηκε κατά την έκρηξη ή αν κατάφερε να ξεφύγει. Παράλληλα, υποστήριζε πως σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι βελγικές αρχές, απεικονίζεται ένας άντρας να κρατά μια μεγάλη τσάντα, στον σταθμό όπου έγινε η επίθεση. Ο άντρας αυτός φέρεται να είναι, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες της «De Standaard», ο ύποπτος ο οποίος συνελήφθη.

Από τις μέχρις στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι συνολικά πέντε ήταν οι τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη. Αν οι πληροφορίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες ισχύουν, τότε τρεις από αυτούς είναι νεκροί, ένας συνελήφθη σήμερα και αγνοείται η τύχη ενός ατόμου, το οποίο φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο και είναι πιθανό να πρόκειται για τον 28χρονο Σύρο.

Πάντως, τη νύχτα έγιναν συνολικά επτά συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου. 

Επίσης όπως έγινε γνωστό τα δύο αδέλφια που διέπραξαν τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες ήταν γνωστοί στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες πριν τις επιθέσεις. Πηγές που δεν έχουν κατονομαστεί είπαν ότι ο Χαλίντ ελ Μπακράουι και ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι είχαν συμπεριληφθεί σε καταλόγους αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών για παρακολούθηση πριν τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με την ταυτοποίηση των βελγικών αρχών, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι ήταν ο βομβιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και ο Χαλίντ ελ Μπακράουι εκείνος του υπόγειου σιδηρόδρομου της πόλης, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης