Η 16χρονη Αυστραλέζα που χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές και ο «γνωστός» Μιλάντ Ατάι

Η 16χρονη Αυστραλέζα που χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές και ο «γνωστός» Μιλάντ Ατάι

Η παρακολούθηση της έφηβης έβγαλε «λαβράκι», καθώς συνελήφθη μαζί της και ο Μιλάντ Ατάι, τον οποίο ερευνούν οι αρχές για υπόθεση δολοφονίας αστυνομικού

Η 16χρονη Αυστραλέζα που χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές και ο «γνωστός» Μιλάντ Ατάι
Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους έχει «απλώσει τα πλοκάμια» της σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Μία 16χρονη από την Αυστραλία και ένας 20χρονος, εντοπίστηκαν από τις τοπικές αρχές να χρηματοδοτούν με αρκετές χιλιάδες δολάρια το Ισλαμικό Κράτος, στέλνοντας χρήματα στη Συρία.

Το ζευγάρι είχε οργανώσει κρυφή συνάντηση σε πάρκο του Σίδνεϊ, προκειμένου να κανονίσουν τη μεταφορά άλλων 5.000 δολαρίων στη Συρία, για λογαριασμό των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες των αυστραλιανών ΜΜΕ, το όνομα του 20χρονου, που συνελήφθη μαζί με τη 16χρονη, ήταν Μιλάντ Ατάι. Ο ίδιος άνδρας είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2014, με την κατηγορία ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας.

Η έφηβη είχε ήδη στείλει περίπου 15.000 δολάρια στη Συρία και ετοιμαζόταν να στείλει άλλα 5.000 δολάρια. Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο νέους επ' αυτοφόρω και τους οδήγησε ενώπιον του εισαγγελέα.

Κλείσιμο
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Μιλάντ Ατάι βρίσκεται μπλεγμένος και σε υπόθεση δολοφονίας αστυνομικού, ο οποίος πυροβολήθηκε από τον 15χρονο Φαράντ Τζαμπάρ. Η αστυνομία του Σίδνεϊ έκανε λόγο για ένα εκτεταμένο δίκτυο προσηλυτισμού νεαρών ατόμων για λογαριασμό τρομοκρατικών ομάδων, εφιστώντας την προσοχή στους γονείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης