Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί την Ευρώπη ότι έρχονται «μαύρες ημέρες»

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί την Ευρώπη ότι έρχονται «μαύρες ημέρες»

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δίκτυο Amaq, που αποτελεί επικοινωνιακό όργανο της τρομοκρατικής οργάνωσης

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί την Ευρώπη ότι έρχονται «μαύρες ημέρες»
Λίγες ώρες έπειτα από τα φονικά «χτυπήματα» στην καρδιά της Ευρώπης, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς την Τρίτη, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, τις Βρυξέλλες».

Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους όπως αναρτήθηκε στο δίκτυο Amaq, που αποτελεί επικοινωνιακό όργανο της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες απειλούν για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη και προειδοποιούν ότι έρχονται «μαύρες ημέρες».

Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως πριν οι «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» πυροδοτήσουν τις ζώνες τους με τα εκρηκτικά, άνοιξαν πυρ κατά των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, την ώρα που ένας «μάρτυρας» ενεργοποιούσε τη δική του ζώνη με εκρηκτικά. 
Κλείσιμο

Την ώρα, μάλιστα, που οι τζιχαντιστές ανακοίνωναν την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις, Ιρακινοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έλεγαν στο Associated ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν επιθέσεις σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς εδώ και δύο μήνες, δίχως οι Βρυξέλλες να περιλαμβάνονται στις πόλεις-στόχους. Ωστόσο, όπως ανέφεραν, ο σχεδιασμός άλλαξε όταν οι βελγικές αρχές συνέλαβαν, την περασμένη Παρασκευή, τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ. 

Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους




Μέχρι στιγμής, δύο άνδρες έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου στις Βρυξέλλες. Και μπορεί να μην έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων, ωστόσο, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν την ώρα της σύλληψης στη βελγική πρωτεύουσα.

Η σύλληψη δύο υπόπτων στις Βρυξέλλες


Στη δημοσιότητα δόθηκε, όμως, και μία φωτογραφία-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου των Βρυξελλών Ζάβεντεμ στην οποία απεικονίζονται οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες για το μακελειό στο αεροδρόμιο δευτερόλεπτα πριν ενεργοποιήσουν τις βόμβες που μεταφέρουν. Ο κάθε ύποπτος φοράει μόνο ένα γάντι στο αριστερό χέρι, γεγονός που κάνει τις αρχές να εκτιμούν πως ίσως να έκρυβαν εκεί τους πυροκροτητές.

Οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες για το μακελειό στο αεροδρόμιο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης