Ιράκ: Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις Βρυξέλλες εξαιτίας της σύλληψης του Αμπντεσλάμ

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις Βρυξέλλες εξαιτίας της σύλληψης του Αμπντεσλάμ

Ιρακινός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών εξήγησε ότι η βελγική πρωτεύουσα δεν περιλαμβανόταν στους στόχους του ISIS, ωστόσο το επιχειρησιακό σχέδιο άλλαξε

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις Βρυξέλλες εξαιτίας της σύλληψης του Αμπντεσλάμ
Την ώρα που η Ευρώπη «βυθίζεται» στο σκοτάδι των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, Ιρακινός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, επικαλούμενος πηγές από τη συριακή πόλη της Ράκα, αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε, εδώ και δύο μήνες, τρομοκρατικές επιθέσεις στη «Γηραιά Ήπειρο», στοχεύοντας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Μιλώντας στο Associated Press, ο ίδιος είπε ότι οι Ιρακινοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τις ευρωπαϊκές χώρες για τα σχέδια των τζιχαντιστών, ωστόσο «οι Βρυξέλλες δεν περιλαμβάνονταν στα σχέδια» (σ.σ. του ISIS) εκείνη την περίοδο.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες άλλαξαν πλάνα και μετέφεραν τη δράση τους στις Βρυξέλλες, «εξαιτίας της σύλληψης του Σαλάχ Αμπντεσλάμ».

Άλλη πηγή, επίσης από τις ιρακινές μυστικές υπηρεσίες, είπε ότι η σημερινή επίθεση στις Βρυξέλλες σχεδιάστηκε πριν από δύο μήνες στην πόλη Ράκα της Συρίας και ότι υπάρχουν άλλοι τρεις καμικάζι, που θα φέρουν εις πέρας άλλη μία επίθεση.

Οι δηλώσεις των Ιρακινών έγιναν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης