Σε δύο υπόπτους εστιάζουν οι βελγικές αρχές μετά τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες

Σε δύο υπόπτους εστιάζουν οι βελγικές αρχές μετά τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες

Πρόκειται για τους Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί, δύο άνδρες που πιστεύεται ότι συμμετείχαν και στις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο

Σε δύο υπόπτους εστιάζουν οι βελγικές αρχές μετά τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες
Δύο άνδρες, οι Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί, αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο των βελγικών αρχών μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που σκόρπισαν τον θάνατο σήμερα στις Βρυξέλλες, μεταδίδει η Telegraph.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι και για τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο. Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς δεν εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομίας στο Βέλγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με μια θεωρία που αναφέρει η Telegraph, οι δύο άνδρες, συνεργάτες του Αμπντεσλάμ, μπορεί να βιάστηκαν να εξαπολύσουν τις σημερινές επιθέσεις, φοβούμενοι ότι κατά την ανάκριση ο εγκέφαλος του Παρισιού θα «έσπαγε» και θα αποκάλυπτε την κρυψώνα τους.

Κλείσιμο
Ο Λααχράουι, ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπνεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Ο Αμπρινί είναι ένας 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ αμέσως πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ, δύο άνδρες έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου στις Βρυξέλλες λίγες ώρες μετά τα τρομοκρατικά «χτυπήματα». Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων, ωστόσο φωτογραφίες που δείχνουν την ώρα της σύλληψης στη βελγική πρωτεύουσα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Εικόνα από την ώρα της σύλληψης δύο υπόπτων


Νωρίτερα, η Daily Sabah είχε μεταδώσει τη στιγμή του ελέγχου που πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία σε ύποπτο σε κεντρικό δρόμο των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι εντοπίστηκε Καλάσνικοφ στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης