«Συγκλονισμένος» από τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ο Τούσκ

«Συγκλονισμένος» από τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ο Τούσκ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και κάνει λόγο για «επιθέσεις τρομοκρατών στην υπηρεσία του μίσους και της βίας»

«Συγκλονισμένος» από τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ο Τούσκ
"Συγκλονισμένος" δηλώνει, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος υπογραμμίζει πως το Βέλγιο και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τρομοκρατική απειλή.

"Είμαι συγκλονισμένος από τις βομβιστικές επιθέσεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Zaventem και την ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, που έχουν κοστίσει αρκετές αθώες ζωές και τον τραυματισμό πολλών ακόμα ατόμων. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων" σημειώνει ο κ. Τουσκ και κάνει αναφορά σε "επιθέσεις τρομοκρατών στην υπηρεσία του μίσους και της βίας".

"Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες, χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης του Βελγίου και του λαού της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει αυτήν την αλληλεγγύη τώρα και θα εκπληρώσει τον ρόλο της για να βοηθήσει τις Βρυξέλλες, το Βέλγιο και την Ευρώπη, στο σύνολό της, στην απειλή της τρομοκρατίας που όλοι αντιμετωπίζουμε" καταλήγει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κλείσιμο
Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη, δήλωσε παράλληλα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης