Eκπληκτικό βίντεο: Δείτε πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ να αναδύεται μέσα από τον... πάγο!

Eκπληκτικό βίντεο: Δείτε πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ να αναδύεται μέσα από τον... πάγο!

Το υποβρύχιο USS Hartford σπάει τον πάγο και βγαίνει στην επιφάνεια στα πλαίσια μιας άσκησης αλλά και προς άγρα εντυπώσεων στην σύγχρονη «μάχη της Αρκτικής» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία

Eκπληκτικό βίντεο: Δείτε πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ να αναδύεται μέσα από τον... πάγο!
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο με υποβρύχιο που έχουμε δει ποτέ έδωσε στην δημοσιότητα το Πεντάγωνο, δείχνοντας ένα από τα καλά κρυμμένα της μυστικά, το πυρηνικό υποβρύχιο USS Hartford να αναδύεται μέσα από τον πάγο κάπου κοντά στον Βόρειο Πόλο.

Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, μιας και είναι η πρώτη φορά που βλέπει κανείς πως ένα υποβρύχιο αυτής της κλάσης καταφέρνει να βγαίνει στην επιφάνεια αν χρειαστεί όταν βρίσκεται κάτω από τους πάγους του αρκτικού κύκλου.

Το υποβρύχιο αναδύθηκε κοντά στην αμερικάνικη βάση στον βόρειο παγωμένο ωκεανό με την ονομασία Camp Sargo. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει πάρει το όνομά του από το πρώτο αμερικάνικο υποβρύχιο που κατάφερε να περάσει κάτω από τα στενά του Bering κατά την διάρκεια του χειμώνα πριν 56 χρόνια, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου. Στην βάση αυτή βρίσκονται περί τους 70 άνδρες οι οποίοι ζουν σε ακραίες συνθήκες έχοντας όμως όλες τις ανέσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν χωρίς προβλήματα.
Κλείσιμο

Η ανάδυση του υποβρυχίου μέσα από τον πάγο είναι μέρος μιας άσκησης και ενός ευρύτερου προγράμματος ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ σ' αυτές τις περιοχές όπου οι Ρώσοι έχουν τα τελευταία χρόνια το προβάδισμα.

Όπως λένε οι ειδικοί στρατηγικοί αναλυτές, η Αρκτική θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες, καθώς η μείωση των πάγων λόγω της κλιματικής αλλαγής θα αλλάξει σημαντικά το περιβάλλον και θα επιτρέψει μεγαλύτερη δραστηριότητα κάθε είδους (κυρίως σε ότι αφορά τον ενεργειακό τομέα) από όλες τις χώρες που έχουν συμφέροντα εκεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης