Λονδίνο: Με εκπαιδευμένα περιστέρια μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Λονδίνο: Με εκπαιδευμένα περιστέρια μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Δέκα περιστέρια με ειδικούς σένσορες στην πλάτη τους φέρνουν πολύτιμες πληροφορίες στους ειδικούς για την κατάσταση της ατμόσφαιρας πάνω από την Βρετανική πρωτεύουσα

Λονδίνο: Με εκπαιδευμένα περιστέρια μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τα ταχυδρομικά περιστέρια όμως οι Βρετανοί είχαν μία ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα αξιοποίησης αυτών των πουλιών. Τα εφοδιάσαν με ένα σύστημα από ειδικούς σένσορες και ένα GPS και τα άφησαν στον ουρανό του Λονδίνου επί τρεις ημέρες για να μελετήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση πάνω από την πόλη. 

Τα δέκα περιστέρια που χρησιμοποιήθηκαν μέτρησαν όλους τους ρύπους που αφορούν την υγεία των κατοίκων της πόλης καθώς και τα επίπεδα του όζοντος. Η ομάδα που ονομάστηκε «Pigeon Air Patrol» αφέθηκε από μία πλούσια περιοχή της πόλης και αφέθηκαν να κυκλοφορήσουν σε όλη την περιοχή που καλύπτει το μητροπολιτικό Λονδίνο. 

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι διαθέσιμα στο site pigeonairpatrol.com ενώ η ιδέα ανήκει σε μία γαλλική start up εταιρία την Plume Labs η οποία είχε και την επίβλεψη της εκπαίδευσης των πουλιών. 

Η ιδέα με τα περιστέρια είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ της εταιρίας, όπου 100 Λονδρέζοι εφοδιασμένοι με αισθητήρες θα παρακολουθούν την μόλυνση του αέρα σε διάφορα μέρη της πρωτεύουσας. 

Η μόλυνση του περιβάλλοντος στο Λονδίνο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής διαμάχης ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας. Σύμφωνα με τον ηγέτη των Εργατικών Κόρμπιν, τουλάχιστον 40.000 Βρετανοί πέθαναν πέρσι από την μόλυνση της ατμόσφαιρας, κάτι που κοστίζει στην βρετανική οικονομία πάνω από 20 δισεκατομμύρια λίρες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης