Τραγωδία Germanwings: Ο πιλότος έπρεπε προ πολλού να βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική

Τραγωδία Germanwings: Ο πιλότος έπρεπε προ πολλού να βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική

Ρίχνουν ευθύνες στους γιατρούς που τον άφηναν να πετάει - Συστήνουν περισσότερα ιατρικά τεστ για τους πιλότους και αλλαγή του ιατρικού απορρήτου, όταν πρόκειται για θέματα δημόσιας ασφάλειας

Τραγωδία Germanwings: Ο πιλότος έπρεπε προ πολλού να βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική
Έπρεπε να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική και όχι να πετάει αεροπλάνο ο πιλότος της μοιραίας πτήσης της Germanwings, σύμφωνα με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που ανακοινώθηκε σήμερα. 

Ο Λούμπιτζ έπασχε από «σοβαρή ψυχολογική διαταραχή» και αυτό ήταν εις γνώσιν των γιατρών που τον εξέταζαν κατά διαστήματα, αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες, επιρρίπτοντας ευθύνες κατά κύριο λόγο σε αυτούς. 

Ο Λούμπιτζ έπαιρνε αντικαταθλιπτικά χάπια την περίοδο της τραγωδίας, κάτι που όφειλε να δηλώσει στην εταιρία, επισήμαναν. Βάσει των ιατρικών του αρχείων, είχε υποστεί ένα σοβαρό επεισόδιο κατάθλιψης, για το οποίο ούτε ο ίδιος, ούτε οι γιατροί ενημέρωσαν ποτέ την εταιρία, επισημαίνουν. 

Κλείσιμο
Οι εμπειρογνώμονες αποκάλυψαν ακόμα ότι ο πιλότος της πτήσης, προκειμένου να μπορέσει να μπει στο πιλοτήριο που ο Λούμπιτζ είχε κλειδώσει από μέσα, χρησιμοποίησε ένα ραβδί και ένα δοχείο οξυγόνου, χωρίς πάντως να τα καταφέρει. Καταγράφηκαν αρκετοί δυνατοί ήχοι, ενώ προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση, όπως και το ότι πραγματοποίησε πολλαπλές κλήσεις προς το πιλοτήριο, χωρίς να λάβει απάντηση.

Όταν οι γιατροί διαβλέπουν πιθανό κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, θα πρέπει να καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη, επισημαίνουν και συστήνουν «περισσότερα τεστ» για τους πιλότους, διεθνώς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης