Βίντεο: Δείτε την μπριζόλα που κοστίζει 4.000 ευρώ!

Βίντεο: Δείτε την μπριζόλα που κοστίζει 4.000 ευρώ!

Σε ένα εστιατόριο στο Βερολίνο σερβίρεται η πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου από τα φημισμένα βοοειδή Κόμπε της Ιαπωνίας 

Βίντεο: Δείτε την μπριζόλα που κοστίζει 4.000 ευρώ!
Για τους περισσότερους από εμάς, τα 4.000 ευρώ ξεπερνούν το ετήσιο κόστος σε τρόφιμα για μια ολόκληρη οικογένεια. Για κάποιους άλλους όμως το ποσό αυτό αξίζει να ξοδευτεί για μία και μόνο βραδιά και για μία και μόνη μπριζόλα. Τόσο κοστίζει ένα κομμάτι ψημμένου βοδινού κρέατος στο εστιατόριο Goldhorn Beefclub του Βερολίνου.

Όπως λέει ο σεφ του καταστήματος, το κρέας προέρχεται από τα περίφημα βοοειδή της Ιαπωνίας Kobe τα οποία ελάχιστα εστιατόρια στον κόσμο έχουν το προνόμιο αλλά και την εξουσιοδότηση να σερβίρου. Τα κρέατα αυτά δημιουργούνται από ειδικές συνθήκες διατροφής και διαβίωσης των ζώων, και αποτελούν ένα από τα πιο ακραία δείγματα υψηλής γαστρονομίας (και... επίδειξης πλούτου) σε όλο τον κόσμο.

Στο βίντεο από το συγκεκριμένο εστιατόριο βλέπουμε πως ψήνεται ένα τόσο πολύτιμο κομμάτι κρέατος. Η 800 γραμμαρίων «μπριζόλα» χρειάζεται ειδικό ψήστη, ενώ όπως αναφέρει ο σεφ το ψήσιμο γίνεται σε υψηλή φωτιά πάνω σε ειδικά κάρβουνα έτσι ώστε να αποκτήσει μία γεμάτη γεύση χωρίς από την άλλη να καεί το εσωτερικό της το οποίο όπως αρμόζει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι μέτρια ψημένο και με το αίμα του.

Κλείσιμο
Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ένα από τα πιο φημισμένα στον κόσμο για τους καλοφαγάδες του κρέατος και γι' αυτούς που μπορούν να ξοδέψουν 4.000 ευρώ για μία μπριζόλα από καθαρό φιλέτο γιαπωνέζικης αγελάδας σε πιάτο πασπαλισμένο με φύλλα χρυσού. Για όλους τους υπόλοιπους ένα κιλό πανσετούλες από την Βαρβάκειο θα είναι ότι πρέπει για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς που βρίσκεται μπροστά μας. Και με συνοδευτικό όχι φύλλα χρυσού αλλά απλά φύλλα ελληνικότατου μαρουλιού... \


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης