Φάιμαν: Να κλείσουν όλες οι προσφυγικές διαδρομές

Φάιμαν: Να κλείσουν όλες οι προσφυγικές διαδρομές

«Θα κλείσουμε όλες τις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της Διαδρομής των Βαλκανίων. Οι διακινητές δεν πρέπει να έχουν καμία ευκαιρία», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αυστριακός καγκελάριος

Φάιμαν: Να κλείσουν όλες οι προσφυγικές διαδρομές
Επιμένει στη σκληρή γραμμή των «κλειστών συνόρων» ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν και μάλιστα ζητά να κλείσουν, όχι μόνο η Διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά όλες οι προσφυγικές διαδρομές, ώστε να πάρουν το μήνυμα οι διακινητές και να σταματήσουν τη δράση τους.

Η συγκεκριμένη τακτική έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος,
Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θεωρεί με τα κλειστά σύνορα κινδυνεύει η Ευρώπη, ενώ δεν αντιμετωπίζει το μείζον ζήτημα του προσφυγικού. «Θα κλείσουμε όλες τις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της Διαδρομής των Βαλκανίων. Οι διακινητές δεν πρέπει να έχουν καμία ευκαιρία», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αυστριακός καγκελάριος.

Κλείσιμο
Ο κ. Φάιμαν εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς τη βιωσιμότητα μιας λύσης με την Τουρκία, σημειώνοντας πως είναι καλό όταν κάποιος συμφωνεί κάτι με τον γείτονα, όμως το εάν αυτό θα κρατήσει θα το δείξει το μέλλον. «Όλα όσα επιτευχθούν είναι καλά, όμως κανείς δεν θα πρέπει να επαφίεται σε αυτά, αλλά θα πρέπει να μπορεί να προστατεύσει και μόνος του τα εξωτερικά σύνορα", ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως η ΕΕ
δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει τις αρχές της απέναντι στην Τουρκία, σε θέματα διευκολύνσεων στη βίζα και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης