Euobserver: Χαστούκι στο πρόσωπο της ΕΕ από τον Ερντογάν το «λουκέτο» στη Zaman

Euobserver: Χαστούκι στο πρόσωπο της ΕΕ από τον Ερντογάν το «λουκέτο» στη Zaman

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, βρισκόταν σε τουρκικό έδαφος την ώρα που γινόταν γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την κατάσχεση της εφημερίδας

Euobserver: Χαστούκι στο πρόσωπο της ΕΕ από τον Ερντογάν το «λουκέτο» στη Zaman
Εν μία νυκτί, η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη εφημερίδα της Τουρκίας, προσκείμενη στον «εχθρό» του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, έγινε φερέφωνο της κυβέρνησης της Άγκυρας.

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, η Zaman κατασχέθηκε και είναι πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο του Σουλτάνου του Βοσπόρου. Μετά το φίμωτρο που έβαλε ο Ερντογάν, στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για τα άλλα τουρκικά ΜΜΕ που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον Τούρκο πρόεδρο.  

Ο πρίγκιπας των Βρυξελλών, όπως αποκαλεί ο «Euobserver» τον Ταγίπ Ερντογάν, γίνεται σταυροφόρος που θέλει να ελέγχει πλήρως την ενημέρωση. 

Κλείσιμο
Στην ιστοσελίδα πάντως της εφημερίδας Zaman, διευκρινίζεται: «Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με πιο έγκυρες, αξιόπιστες ειδήσεις». Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, από εδώ και στο εξής οι οι ειδήσεις θα είναι «φιλτραρισμένες», έχοντας την γραμμή της Άγκυρας, επισημαίνει ο Observer.  

Ενδεικτικό είναι  το σημερινό τεύχος της Zaman με μία μεγάλη φωτογραφία στο εξώφυλλό της με τον Τούρκο πρόεδρο να απεικονίζεται χαμογελαστός. Τα κολακευτικά σχόλια της εφημερίδας για τον Ερντογάν και τις επιτυχίες του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη» κυριαρχούν στις σελίδες της εφημερίδας ενώ δεν γίνεται  καμία αναφορά στις κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς.   

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, βρίσκονταν στο τουρκικό έδαφος την ώρα που γινόταν γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την κατάσχεση της Zaman, υπογραμμίζει η εφημερίδα «Euobserver» και προσθέτει: «Σαν να ήθελε ο Ερντογάν να δώσει ένα μάθημα στους Ευρωπαίους ηγέτες. Η κατάσχεση της Zaman ήρθε πριν την δεύτερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης με την συμμετοχή της Τουρκίας. Σαν να ήθελε να δώσει ένα χαστούκι στο πρόσωπο της Ευρώπης...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης