Τραγωδία της Germanwings: Το τελευταίο e-mail του συγκυβερνήτη που σκόρπισε το θάνατο

Τραγωδία της Germanwings: Το τελευταίο e-mail του συγκυβερνήτη που σκόρπισε το θάνατο

Ο Αντρέας Λούμπιτς έπαιρνε υψηλές δόσεις αντικαθλιπτικών και έλεγε στο γιατρό του ότι φοβάται πώς θα χάσει την όρασή του - Το χρονικό της τραγωδίας που συγκλόνισε όλο τον κόσμο τον περσινό Μάρτιο

Τραγωδία της Germanwings: Το τελευταίο e-mail του συγκυβερνήτη που σκόρπισε το θάνατο
Αποκαλυπτικό της ψυχολογικής κατάστασης του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη τον περασμένο Μάρτιο στις Γαλλικές Άλπεις προκαλώντας το θάνατο 149 ανθρώπων είναι το τελευταίο e-mail που έστειλε στον γιατρό του πριν την τραγωδία της 24ης Μαρτίου 2015.

Ο Αντρέας Λούμπιτς στην ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον γιατρό του, που αποκαλύπτει η Bild, δύο εβδομάδες πριν την μοιραία πτήση μοιραζόταν τους φόβους ότι θα χάσει την όρασή του και κατά συνέπεια και τη δουλειά του.

«Φοβάμαι ότι θα τυφλωθώ και δεν μπορώ να βγάλω από το κεφάλι αυτή την ιδέα» έγραφε ο 27χρονος στο γιατρό του.

Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από το e-mail ο Λούμπιτς έπαιρνε μεγάλες δόσεις του αντικαταθλιπτικού Mirtazapine, το οποίο χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις έλλειψης ύπνου.

Ο Λούμπιτς έγραφε, επίσης, ότι οι αυξημένες δόσεις του φαρμάκου τον έκαναν περισσότερο ανήσυχο και του προκαλούσαν μεγαλύτερο πανικό για την όρασή του.

Παραπονιόταν, ακόμα, για την μόνιμη ένταση που ένιωθε στα μάτια του και έγραφε: Αν δεν ήταν για τα μάτια μου, όλα θα ήταν καλά.

Το ιστορικό
Η μοιραία πτήση απογειώθηκε στις 24 Μαρτίου του περασμένου έτους από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Λούμπιτς κλείδωσε έξω από το κοκπιτ τον κυβερνήτη του αεροσκάφους και στη συνέχεια ξεκίνησε μια αιφνίδια κάθοδο «καρφώνοντάς» το τελικά σε μια κορυφή των γαλλικών Άλπεων.

Ο 27χρονος αποκαλύφθηκε ότι είχε πάρει αναρρωτικές άδειες πριν την πτήση και ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχε συμβουλευθεί 41 διαφορετικούς γιατρούς καθώς έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη που τον είχε φέρει σχεδόν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας κάποια χρόνια νωρίτερα.

Η τελική έκθεση για το αεροπορικό δυστύχημα αναμένεται να δημοσιευθεί στις 13 Μαρτίου σύμφωνα με την αρμόδια γαλλική υπηρεσία που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης