Στους 687 οι νεκροί στη Συρία την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της εκεχειρίας

Στους 687 οι νεκροί στη Συρία την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της εκεχειρίας

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι 552 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές που δεν καλύπτονται από την εφαρμογή της εκεχειρίας, ενώ άλλοι 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές που έχουν συμπεριληφθεί στην απόφαση

Στους 687 οι νεκροί στη Συρία την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της εκεχειρίας
Στους 687 έφτασαν οι νεκροί στη Συρία κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της εκεχειρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι 552 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές που δεν καλύπτονται από την εφαρμογή της εκεχειρίας, ενώ άλλοι 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές που έχουν συμπεριληφθεί στην απόφαση για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός.  

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου,  στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του, στην Τεχεράνη, δήλωσε ότι η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να αναπτύξουν μια κοινή αντίληψη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έξαρση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή τους.

Κλείσιμο
Οι δύο χώρες έχουν διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις για τον πόλεμο στη Συρία. Το Ιράν είναι ένας βασικός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ η Τουρκία αποτελεί τον πιο σοβαρό επικριτή του.

Η άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, σημαίνει ότι οι δύο χώρες μπορούν εύκολα να αυξήσουν το οικονομικό ύψος των διμερών σχέσεών τους, άνω των 30 δισ. δολάρια ετησίως, επεσήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τουρκικό κανάλι NTV news.

Από την άλλη μεριά, η Τεχεράνη έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής από την Άγκυρα, για το επίπεδο στρατιωτικής υποστήριξης που προσφέρει στο συριακό στρατό, η επιχειρησιακή ικανότητα του οποίου, έχει ενισχύθηκε ουσιαστικά και από τις επιχειρήσεις αεροπορικής υποστήριξης και βομβαρδισμού της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης