Ρωσία: Με ένα χρόνο φυλακή απειλείται άθεος που έγραψε ότι «δεν υπάρχει Θεός»

Ρωσία: Με ένα χρόνο φυλακή απειλείται άθεος που έγραψε ότι «δεν υπάρχει Θεός»

Ο Βίκτορ Κρασνόφ αντιμετωπίζει την κατηγορία «της προσβολής του αισθήματος των Ορθόδοξων πιστών» βάσει του αμφιλεγόμενου νόμου που θεσπίστηκε το 2013 μετά την υπόθεση του συγκροτήματος Pussy Riots

Ρωσία: Με ένα χρόνο φυλακή απειλείται άθεος που έγραψε ότι «δεν υπάρχει Θεός»
Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ενός έτους βρίσκεται ένας 38χρονος άθεος στη Ρωσία επειδή... τόλμησε να γράψει στο διαδίκτυο ότι «δεν υπάρχει Θεός».

Ο Βίκτορ Κρασνόφ αντιμετωπίζει την κατηγορία «της προσβολής του αισθήματος των Ορθόδοξων πιστών» βάσει του αμφιλεγόμενου νόμου που θεσπίστηκε το 2013 μετά την υπόθεση του συγκροτήματος Pussy Riots που έδωσε μια «παράσταση» στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Οι κατηγορίες βασίζονται πάνω σε ό,τι έγραψε ο Κρασνόφ το 2014 σε μια τοπική χιουμοριστική σελίδα της Σταυρούπολης στη νότια Ρωσία.

Κλείσιμο
Πριν να οδηγηθεί στο δικαστήριο ο 38χρονος πέρασε ένα μήνα σε ψυχιατρική κλινική προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει «σώας τας φρένας» του.

Ο δικηγόρος του Κρασνόφ επιμένει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο πελάτης του είναι «απλά άθεος» και ότι έχει εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο για το Χάλοουιν και γιορτές Εβραίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης